اخبار لوازم خانگی

افزایش قیمت ۱۱ گروه خوراکی/ داستان ادامه دار گرانی اقلام اساسی این بار از زبان بانک مرکزی

‎براساس گزارش بانک مرکزی قیمت بخش عمده ای از کالاهای اساسی همچنان بر مدار صعود بوده به گفته کارشناسان آشفتگی دربازار متاثر از عواملی همچون بی تدبیری و ضعف مدیریتی است که این موارد دست به دست موجب شده اند تا بازار بی ثبات شود

admin | 6 سال قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران» و به نقل از میهن صنعت، آشفتگی در بازار های ارز، سکه و طلا، خودرو، مسکن و مواد غذایی سبب می شود دیگر بخش ها هم دچار التهاب و مشکلات عدیده شوند.

‎بر اساس این گزارش در هفته منتهی به نوزدهم مرداد ماه در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه نسبت به هفته قبل ثابت بود. بهای پنیرغیرپاستوریزه معادل 0.1 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین 7.1 درصد تا 26.3 درصد افزایش داشت. بهای تخم مرغ معادل 8.6 درصد افزایش یافت و شانه ای 136 هزار تا 220 هزار ریال فروش می رفت علاوه بر این موارد در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیر تایلندی معادل 0.8 درصد، برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب 0.1 درصد و 0.5 درصد افزایش داشت. در گروه حبوب بهای لوبیا چیتی بدون تغییر بود. قیمت لپه نخود معادل 0.2 درصد و لوبیا قرمز 1.5 درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین 0.2 درصد تا 1.4 درصد افزایش یافت همچنین در گروه میوه های تازه قیمت انگور معادل 16 درصد، خربزه یک درصد و موز 0.8 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.9 درصد تا 12.4 درصد کاهش داشت. در گروه سبزی های تازه قیمت گوجه فرنگی معادل 3.8 درصد، بادنجان 3 درصد، لوبیا سبز 0.2 درصد و سبزی های برگی 2.9 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین 1.3 درصد تا 3.3 درصد کاهش یافت.

‎در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل 3.2 درصد، گوشت تازه گاو و گوساله 8.2 درصد و گوشت مرغ 7.4 درصد گران تر شده است در آخر هم باید به گروه قند و شکر اشاره کرد که  قیمت قند معادل 13.3 درصد، شکر 14.7 درصد، چای خارجی 0.9 درصد و روغن نباتی مایع 0.3 درصد افزایش یافت اما قیمت روغن نباتی ثابت مانده است.

‎همچنین در این گزارش به میزان تغییرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته می توان اشاره کرد که طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت خُرده فروشی لبنیات در هفته منتهی به نوزدهم مردادماه نسبت به هفته مشابه سال قبل 33.2 درصد، تخم مرغ 43.8 درصد، برنج 10.1 درصد، حبوب 1.5 درصد، میوه های تازه 71.3 درصد، سبزی های تازه 23.7 درصد، گوشت قرمز 34.5 درصد، گوشت مرغ 21.5 درصد، قند و شکر 17 درصد، چای 20.2 درصد و روغن نباتی 10.7 درصد رشد داشت.

‎با یک بررسی متوجه این موضوع می شویم که قیمت بخش زیادی از کالاها و خدمات به میزان قابل توجهی رشد کرده در حالیکه میزان درآمد مردم به تناسب با هزینه ها در مسیر صعودی قرار نگرفته، در واقع کمر خانوار زیر بار خرج و مخارج به زانو درآمده است.

‎همانطور که از اظهارات روسای اتحادیه ها مشخص است میزان فروش واحدهای صنفی کاهش یافته و افراد در وضعیت کسادی قرار گرفته و این نشان از کاهش قدرت خرید مردم دارد به همین سبب به گفته کارشناسان دولت باید بسته های حمایتی و اضطراری و پشتیبانی برای مردم در نظر بگیرد.

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟