سایر خبرها

افزایش ناگهانی نرخ ارز، دلیل اصلی مثبت شدن تراز تجاری ایران

تراز وضعیت مبادلات بازرگانی در دی‌ماه نخست امسال حاکی از مثبت ماندن تراز تجاری ایران است که البته نسبت به ماه‌های ابتدایی امسال تقریبا نصف شده است و کارشناسان افزایش یک باره و ناگهانی نرخ ارز را دلیلی برای افزایش صادرات غیرنفتی و مثبت شدن تراز تجاری می‌دانند.

admin | 6 سال قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، براساس آمارهای منتشر شده در پنج ماهه نخست امسال میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی (به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی) بیش از ۴۶ میلیون و ۲۹۶ هزار تن و به ارزشی بالغ بر ۱۹ میلیارد و ۳۱۸ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال گذشته با کاهش ۲.۹۴ درصدی از نظر وزنی و ۱۳.۷۰ درصدی از نظر ارزش دلاری مواجه شده است.

از سوی دیگر اما واردات غیرنفتی در وزن و ارزش دلاری در مقایسه با مدت زمان مشابه پارسال با کاهش مواجه شده است، چرا که براساس آمار منتشر شده در پنج ماهه نخست امسال بیش از ۱۳ میلیون و ۹۶۳ هزار تن محصولات مختلف به ارزشی بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۸۹۳ میلیون دلار از کشورهای مختلف وارد شده است که این اعداد و ارقام نشان می‌دهد واردات غیرنفتی انجام شده در این بازه زمانی با کاهش ۵.۸۲ درصدی از نظر وزنی و ۹.۶۶ درصدی از نظر ارزش دلاری نسبت به پنج ماهه نخست سال جاری مواجه شده است.

با حساب و کتابی ساده میزان تراز تجاری ایران در پنج ماهه نخست امسال روی عدد مثبت ۴۲۵ میلیون دلار می‌ایستد که گرچه از نظر آماری مثبت شدن می‌تواند آمار خوشایندی باشد، اما نسبت به دو ماهه اول امسال که حدود یک میلیارد دلار تراز مثبت تجاری ایران ثبت شده بود به کمتر از نصف آن تقلیل پیدا کرده است.

البته کارشناسان مختلف اقتصادی و بازرگانی معتقدند که مثبت شدن تراز تجاری ایران طی ماه گذشته به دلیل نوسانات یکباره نرخ ارز و افزایش قیمت آن صورت گرفته و همین عامل سبب شده تا همه میل به صادرات پیدا کنند و آمار صادرات غیرنفتی ایران افزایش پیدا کند.

ادنان موسی‌پور، رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران دراین باره گفت: در سال جاری با توجه به افزایش نرخ ارز به یکباره صادرات افزایش پیدا کرد که قطعا مثبت شدن تراز با نرخ ارز رابطه مستقیم دارد و حتی اگر تعطیلات نوروزی نبود این امکان وجود داشت که تراز تجاری در دوره گرانی ارز بیش از این مثبت شود.

 البته محمد لاهوتی، رییس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران نیز در این باره تاکید کرد که هیچ شکی وجود ندارد افزایش نرخ ارز در کشور منجر به توسعه صادرات می‌شود. کما این‌که در سه ماهه آخر سال گذشته شاهد افزایش نرخ ارز و رشد صادرات در پی آن بودیم، اما باید به یک نکته توجه کنیم و آن این‌که ملاک قضاوت درباره رشد اقتصادی آمارهای موجود است و اگر بخواهیم به آنچه که در بازار می‌گذرد اظهارنظر کنیم باید گفت سیاست‌های ارزی ابهاماتی را ایجاد کرده است./ایسنا

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟