تفاوت تلویزیون OLED با تلویزیون QLED را بدانید
اگر به تازگی سری به بازار تلویزیون زده باشید، با انواع و اقسام امکانات و مدلهای مختلف بر میخورید که تشخیص تفاوت این مدلها تنها با استفاده از اطلاعاتی که فروشندگان در اختیار شما قرار میدهند، بسیار دشوار است.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، یکی از مواردی که برای اکثر خریداران سوال بوده و هست تفاوت میان دو تکنولوژی صفحه نمایشOLED و QLED است که هر کدام از این نامها مختص یکی از برندهای پرطرفدار بازار هستند.
تکنولوژی OLED
در تلویزیونها به روشهای مختلفی تولید نور انجام میشود. اما تمام این روشها را میتوان به دو دسته کلی تقسیمبندی کرد. با واسطه و بیواسطه. تلویزیونهای مدل قدیمی همگی از نوع با واسطه بودند. درLCD ها نور را به وسیله کریستال مایع تولید میکنند، در تلویزیونهای پلاسما نیز از طریق تابیده شدن اشعه ماورا بنفش به فسفر، انواع نورهای رنگی ایجاد میشوند. اما تلویزیونهای OLED از نوع بیواسطه هستند. در تلویزیونهای دارای این تکنولوژی، از طریق عبور الکتریسیته از مواد تولیدکننده نورهای رنگی ایجاد میشود.
در این تلویزیونهای OLED، نیازی به واسطه برای ایجاد نور پس زمینه ندارند و این به معنی کم شدن ضخامت در حد 4 تا 9 میلیمتر است.
دقیقاOLED ها چه ویژگیهایی دارند؟
در حال حاضر فقط ال جی و سونی با این تکنولوژی محصولات خود را تولید میکنند. تلویزیونهای مجهز به تکنولوژی OLED، به صورت کلی عملکرد بهتری نسبت به دیگر تکنولوژیهای معرفی شده ارائه میدهند. تلویزیونهایOLED، بسیار نازکتر از سایر مدلها هستند و این مزیت منجر به کاهش چشمگیر در وزن تلویزیونهای OLED میشود. مهمترین ویژگی این تکنولوژی در آن است که هر پیکسل به صورت مجزا و به تنهایی نور تولید میکند، اما این امکان در تکنولوژیهای دیگر وجود ندارد. همچنین این تلویزیونها قابلیت ایجاد تاریکی مطلق را دارند که باعث جذاب شدن و وضوح بالای تصاویر میشود.
اگر به صورت تخصصی فیلم سینمایی تماشا میکنید، حتما OLED رضایت شما را جلب میکند. تلویزیونهایOLED، قابلیت پاسخ سریع را دارند و دیگر مشکلات تلویزیونهای قدیمی مثل مات و تیرهشدن تصویر را ندارند و برای دیدن فیلمهای اکشن و مسابقات عالی هستند. همچنینOLED ها زاویه دید وسیعی داشته و در عین حال مصرف برق آنها حدود 20 درصد کمتر از تلویزیونهای LCD است.
تکنولوژی QLED
این فناوری توسط سامسونگ معرفی شد و تبلیغات زیادی روی نوآوری این فناوری انجام شد اما واقعیت چندان با آنچه درباره این فناوری گفته میشود، تطابق ندارد. QLED برخلاف آنچه گفته میشود یک فناوری جدید نیست و در واقع نسل جدید تکنولوژی LED است که در آن از کوانتوم دات یا نقاط کوانتومی استفاده شده. این فناوری نیاز به نور پس زمینه برای ایجاد نورهای رنگی دارد و لایه کوانتوم دات بین نور پس زمینه و پنل LED قرار گرفته و این به معنی افزایش ضخامت این نوع از تلویزیونها نسبت به OLED است.
کدام بهتر است؟
مهمترین تفاوت در این دو فناوری، روشنایی تصویری است که هر کدام ارائه میدهند. تلویزیونهایQLED نیاز به واسطهای برای تولید نور پس زمینه دارند، اماOLED ها به این واسطه نیازی ندارند و هر پیکسل به صورت جداگانه نوردهی میشود که این ایده باعث افزایش وضوح تصویر، کاهش ضخامت و امکان ایجاد نور سیاه مطلق میشود. در OLED وقتی پیکسلی از تصویر سیاه میشود، آن پیکسل به صورت مستقل خاموش میشود. اما در تلویزیونهای LED از آنجایی که هر مجموعهی LED مسئول پخش نور منطقهی خاصی از پنل است، هیچ وقت نمیتوان پیکسل را خاموش کرد و مشکی مطلق را خروجی داد/ /ایسنا
انتهای پیام/