آموزش

آشنایی با انواع فناوری های تلویزیون و تکنولوژی های نو/بخش دوم

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، تلویزیون به عضو جدا ناپذیر از زندگی بشر امروزی تبدیل شده و تصور زندگی بدون ...

نفیسه رحیمی | 4 سال قبل

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، تلویزیون به عضو جدا ناپذیر از زندگی بشر امروزی تبدیل شده و تصور زندگی بدون این لوازم برقی کمی سخت به نظر می رسد. جرقه ساخت تلویزیون حدود یک قرن پیش و با ظهور تلویزیون های مکانیکی زده شد که با گذشت زمان مدل های الکترونیکی معرفی شده و امروزه شاهد عرضه نسخه های هوشمند به بازار هستیم. تغییرات تلویزیون طی این سال ها بسیار چشمگیر بوده و تکنولوژی های آن روز به روز پیچیده تر می شود و به همین منظور در این بخش قصد داریم تا به معرفی انواع فناوری های تلویزیون بپردازیم.

آشنایی با انواع فناوری های تلویزیون و تمام تکنولوژی های آن کمی مشکل بوده زیرا دارای اسامی گیج کننده و شبیه به هم هستند و شرکت های تولید کننده نظیر سامسونگ، ال جی و سونی به دنبال معرفی تکنولوژی های جدید برای ارتقای کیفیت و کارایی محصولات خود هستند. به عنوان مثال، شرکت کره ای سامسونگ برای نخستین بار از فناوری کیولد (QLED) در جریان نمایشگاه CES 2017 رونمایی کرد و سپس تلویزیون های مجهز به این فناوری را در اختیار مشتریان قرار دارد که برخی از شرکت های چینی نظیر هایسنس و تی سی ال نیز از این فناوری بهره می برند اگرچه برخی از فناوری ها در تلویزیون ها مشترک بوده و مربوط به یک برند خاص نیست.

 خواندن بخش اول این مطلب را از دست ندهید:
معرفی فناوری های تلویزیون به منظور خریدی آسان تر/بخش اول

برخی از افراد هنگام خرید تلویزیون با اسامی انواع فناوری های تلویزیون مواجه شده اند و از کارایی آن ها بی اطلاع هستند که این موضوع سفره سوء استفاده برخی از فروشنده ها را باز می کند و به همین دلیل در بخش دوم این مطلب نیز به معرفی برخی از تکنولوژی های این وسیله اطلاع رسانی پرداخته شده تا با خیالی آسوده خرید کنید.

فناوری UHD

انواع فناوری های تلویزیون و UHD

 فناوری UHD یکی از انواع فناوری های تلویزیون های بوده که نام آن بارها شنیده شده است. فناوری UHD ویا (Ultra High Definition) برای نخستین بار در سال 2012 به کار برده شد که در واقع این عنوان برای صفحه نمایشگرهایی با نسبت تصویر 16 به 9 و امکان پخش تصاویر ویدیویی با حداقل دقت 2160×3840 پيکسل به همراه يک ورودي تصوير ديجيتال استفاده می شود.

فناوری UHD یکی از جدیدترین استاندارد تولید محتوای چندرسانه‌ای بوده که ارتقا یافته ی full HD است. رزولوشن  full HD برابر با 1920 در 1080 بود و تلویزیون های اولترا اچ دی با رزولوشن 3840 در 2160 در اختیار مشتریان قرار می گیرند. باید خاطر نشان کرد که استاندارد UHD با دو رزولوشن 3840 در 2160 (8.3 مگاپیکسل) و همچنین 7680 در 4320 (33.2 مگاپیکسل) معرفی شده که به ترتیب به 4K و 8K مربوط می شود.

مهمترین تفاوت تلویزیون های 4K UHD و 8K UHD با نسل قبلی یعنی full HD دقت 4 و 16 برابری آن ها نسبت به تلویزیون های فول اچ دی است. علاوه بر ارتقا دقت، فناوری اولترا اچ دی از از محدوده رنگی Rec.2020 پشتیبانی کرده که در مقایسه با محدوده رنگی تلويزيون‌ های اچ دی (Rec.709) قابل توجه است.

تعداد پیکسل های تلویزیون های UHD بالاتر بوده که در نتیجه کیفیت تصاویر بهتری را به نمایش می گذارند. از بهترین شرکت های تولید کننده این نوع تلویزیون می توان به سونی، ال جی، سامسونگ، ویزیو و هایسنس اشاره کرد. در ذیل به دو مورد از آن ها اشاره شده است:

تلویزیون ال ای دی هوشمند سامسونگ مدل 55NU7900 سایز 55 اینچ (4K UHD)

قیمت: 13.550.000 تومان

تلویزیون ال ای دی هوشمند ایکس ویژن مدل 55XKU635 سایز 55 اینچ (4K UHD)

قیمت: 10.200.000 تومان

فناوری نانوسل

انواع فناوری های تلویزیون و نانوسل

شرکت ال جی برای نخستین بار حدود سه سال پیش، فناوری نانوسل (Nano Cell) را در تلویزیون های خود استفاده کرد که مانند بسیاری از انواع فناوری های تلویزیون این شرکت کره ای سر و صدای زیادی به پا کرد. شرکت ال جی به منظور نمایش تصاویری واقعی تر نسل سوم تلویزیون های Super UHD خود را به این فناوری مجهز کرد. همان طور که می دانید کلمه نانو به معنای بسیار کوچک بوده و در واقع نمایشگرهای نانوسل ال جی از گردهمایی اجزای بسیار کوچک با قطر تقریبی یک نانومتر تشکیل شده که این ذرات طول موج‌های ناخواسته نور را جذب کرده و در نتیجه رنگ های دقیق و پایدار تری ایجاد می کند. اما مهمترین مزیت این تکنولوژی برای تلویزیون های ال ای دی ال جی چیست؟

انواع فناوری های تلویزیون و نانوسل ال جی

همان طور که در بخش اول این مطلب اشاره شد، تلویزیون های ال ای دی در واقع همان نسخه های ال سی دی هستند که از لامپ های ال ای دی برای تولید نور استفاده می کنند. یک صفحه بسیار نازک سفید رنگ حاوی ذرات نانو NANO در بین صفحه نمایشی که مجهز به پیکسل است و برد لامپ های ال ای دی قرار می گیرد که وظیفه تصفیه نور پس زمینه پیش از رسیدن به پیکسل ها را برعهده دارد که در واقع مشکل فناوری Local Dimming را برطرف می کند. در نتیجه، از مزیت های اصلی تلویزیون های نانوسل ال جی می توان به طراحی باریک و ظریف تر تلویزیون، افزایش کیفیت تصاویر و رنگ ها و البته عدم تغییر کیفیت و روشنایی در هنگام تماشای تلویزیون در زاویه بیشتری نسبت به رو به رو اشاره کرد.

تلویزیون ۵۵ اینچ ۴K ال جی مدل SM8600 | 55SM8600

قیمت: 14 میلیون

فناوری یا رزولوشن 8K

انواع فناوری های تلویزیون و 8k

رزولوشن 8K یکی از جدیدترین فناوری و دستاوردهای صنعت نمایشگر تلویزیون تلقی می شود که به تازگی معرفی شده و انقلابی در این بازار ایجاد کرده است. همان طور که در بالا ذکر شد، تلویزیون های اولترا اچ دی با رزولوشن 8K به بازار عرضه می شوند و دارای   صفحه نمایش با 7680 پیکسل افقی و 4320 پیکسل عمودی و 33.2 میلیون مگاپیکسل است.

وضوح تصویر در تلویزیون های 8K در مقایسه با نسخه های 4K و فول اچ دی به ترتیب 4 و 8 برابر بیشتر بوده و به همین دلیل کاربران شاهد تصاویر واقعی و دقیق تری هستند.

انواع فناوری های تلویزیون

دلیل نام گذاری K مخفف Kilo و به معنای هزار است که 8K حدود 8000 پیکسل

عدد PPI یا به عبارت دیگر تراکم پیکسل ها در تلویزیون های 8K نسبت به سایر نسخه های موجود بالاتر بوده و با همان اندازه تلویزیون، تعداد پیکسل بیشتری قرار می گیرد. به طوری که عدد PPI یک تلویزیون 75 اینچی 8K برابر با 117 است.

شرکت های زیادی نظیر سامسونگ، ال جی، توشیبا، سونی و هایسنس در زمینه تولید تلویزیون های 8K فعالیت می کنند و به علاوه شرکت هایی نظیر سامسونگ به دنبال تولید محتوای 8K نیز هستند که پیش از این، سامسونگ بازی منچستر یونایتد و اینترمیلان را با استفاده از دوربین های 8K ضبط کرد.

تلویزیون 98 اینچی ال جی با کیفیت 8K مدل UH9800

تلویزیون 98 اینچی سونی با کیفیت 8K مدل 98Z9G

انتهای پیام/

 

نظر شما چیست؟