بازار لوازم خانگی قاچاق
اخبار لوازم خانگی

شرایط دریافت شناسه کالای لوازم خانگی اعلام شد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، طرح شناسه کالای لوازم خانگی از سال 1396 مطرح شده بود و از همان سال ها بخش های ...

بهنام وحیدی | 4 سال قبل

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، طرح شناسه کالای لوازم خانگی از سال 1396 مطرح شده بود و از همان سال ها بخش های مختلف اعلام آمادگی خودرا برای اجرای این طرح اعلام کرده بودند. امروز خبر رسیده که شرایط دریافت شناسه کالای لوازم خانگی اعلام شده است.

در همین رابطه دهقانی‌نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص اجرای طرح شناسه دار کردن لوازم خانگی در روز دوشنبه مورخ 29 اردیبهشت سال جاری گفته بود : از امروز اجرای طرح الزام فروش حدود ۱۰ نوع لوازم خانگی با شناسه کالا آغاز خواهد شد که بر اساس اعلام وزارت صمت این شناسه مشمول کالا‌های خاص از جمله ماشین لباسشویی و ظرفشویی، تلویزیون، یخچال، فریزر، یخچال‌های ساید بای ساید، ماکروفر، جارو برقی، کولر و اسپیلت می شود.

اجرای طرح شناسه دار کردن لوازم خانگی و کالا

همچنین در روز سه شنبه مورخ 30 اردیبهشت سال جاری مرتضی میری؛ رئیس اتحادیه لوازم خانگی خبر از الزام فروش لوازم خانگی با شناسه کالا از پایان ماه رمضان داده و گفته بود : طرح الزام فروش لوازم خانگی با شناسه کالا از پایان ماه مبارک رمضان اجرایی خواهد شد و مردم و مشتریان در خرید اجناس باید رسید اتحادیه لوازم خانگی برای کالاهای فاقد شناسه را مطالبه کنند.

فروش لوازم خانگی با شناسه کالا

وی گفت : بازرسان از بعد از عید فطر بازرسی‌های خود را برای اجرای طرح شناسه کالا آغاز خواهند کرد و مشتریان می‌توانند برای دریافت همه اطلاعات و گارانتی کالا، ‌ شناسه آن کالا را از طریق تلفن ثابت یا همراه به « #۷۷۷۷۴ » ارسال کنند.

 

شرایط دریافت شناسه کالای لوازم خانگی

بر اساس اعلام مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران، شرایط دریافت شناسه کالای لوازم خانگی اعلام شده است و باید در خصوص کالاهای موجود در بازار و انبارها اقدامات لازم انجام شود.

بنا بر این اطلاعایه که  دستورالعمل ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی شناسه‌های کالا و رهگیری کالا ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جهت تعیین تکلیف لوازم خانگی فاقد شناسه کالا موجود در بازار و انبارها، به دستگاه‌های ذیربط و مشمولین دریافت شناسه‌کالا اعم از واردکنندگان و تولیدکنندگان ابلاغ شد.

هدف از ابلاغ و اجرای این دستور تعیین تکلیف کالاهای لوازم خانگی فاقد شناسه کالا موجود در سطح عرضه و بازار است که بر اساس آن کلیه واردکنندگان، تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان عمده و خرده موظف هستند نسبت به تعیین تکلیف کالای مشمول مطابق شرایط ذیل اقدام نمایند.

علیرضا ملکی مدیر عامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران ضمن حمایت از اقدامات اخیر وزارت صمت در رابطه با کنترل بازار و حمایت از کسب‌وکارها و همچنین مصرف‌کنندگان نهایی کالاها در این رابطه اعلام کرد این مرکز بدون افزایش تعرفه‌های کدگذاری بطور 24 ساعته آمادگی دارد کد شناسه کالا را در اسرع وقت برای متقاضیان صادر نماید.

ملکی افزود این مرکز دارای 42 شرکت نمایندگی در سراسر کشور است و همچنین به عنوان نماینده انحصاری سازمان جهانی GS1 در ایران فعالیت دارد و کد بین‌المللی شناسه کالا را به متقاضیان ارائه خواهد داد.

الف. تولیدکنندگان و واردکنندگان موظف‌اند حداکثر دو ماه پس از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل شناسه کالاهایی را که تولید یا وارد کرده‌اند را مطابق با فرمت ارائه شده در ماده 5 دستورالعمل اجرایی ثبت شناسنامه اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی لوازم خانگی به نحو مقتضی در اختیار عرضه‌کنندگان قرار دهند.

ب. مالکان کالای مشمول در سطح عرضه و انبار موظف‌اند تا 3 ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل ضمن دریافت شناسه کالا از واردکنندگان و تولیدکنندگان نسبت به الصاق شناسه کالا بر روی کالاهای فاقد شناسه خود اقدام نمایند.
تبصره 1-کالاهای مشمول که تا سه ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل به مصرف‌کننده نهایی فروخته شده باشند نیازی به اخذ شناسه کالا ندارند.

تبصره 2- عرضه‌کنندگانی که به نحوی از انحاء برای عرضه کالای خود از فضای مجازی مانند وب‌سایت‌های فروش، شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌های موبایلی و… استفاده می‌کنند ملزم به درج شناسه در کنار سایر مشخصات کالا در بسترهای فوق‌الاشاره می‌باشند در غیر اینصورت ملاک عمل ماده 3 این دستورالعمل خواهد بود.

تبصره 3- توزیع‌کنندگان و عرضه‌کنندگان عمده و خرده موظف اند از تاریخ مذکور در بند الف این ماده از دریافت کالاهای فاقد شناسه کالا خودداری نمایند. در غیر این صورت مسؤولیت حمل، نگهداری، انبارش، عرضه و فروش کالای مصداق قاچاق بر عهده آنان خواهد بود و ماده 3 این دستورالعمل ملاک عمل خواهد بود

بر این اساس کلیه واردکنندگان، تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان عمده و خرده لوازم خانگی که فاقد شناسه کالا هستند می‌توانند با مراجعه به سایت مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران که به عنوان نماینده انحصاری سازمان جهانی GS1 کد بین‌المللی شناسه کالا را ارائه می‌دهد به آدرس http://www.irancode.ir مراجعه کرده و برای کالای خود شناسه کالا دریافت کنند.

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟