قاچاق تلویزیون
اخبار لوازم خانگی

قاچاقچیان روغن به خارج می‌برند، تلویزیون قاچاق می‌آورند!

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور در حالی از ورود حجم گسترده ...

نفیسه رحیمی | 3 سال قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور در حالی از ورود حجم گسترده تلویزیون‌های قاچاق گلایه‌مند است که به گفته محمدرضا شهیدی، دبیر این انجمن، علت ورود این حجم عظیم تلویزیون قاچاق این است که قاچاقچیان کالا‌های اساسی مثل روغن را از سطح بازار جمع آوری و از کشور خارج و به جای پول آن، تلویزیون به داخل قاچاق می‌کنند.

 رقابت تولیدکنندگان داخلی تلویزیون در حالی برای کسب سهم بیشتر از بازار داخل ادامه دارد که برند‌های خارجی نیز همچنان محبوبیت خود را از دست نداده اند حتی در شرایطی که به دلیل ورود غیررسمی نمی‌توانند به مشتریان خدمات پس از فروش ارائه دهند.

تلویزیون قاچاق ۲۵ درصد ارزان‌تر از کالای داخل

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه تولیدکنندگان تلویزیون می‌توانند به راحتی تمام نیاز بازار کشور را تامین کنند، گفت: مشکل اصلی تولیدکنندگان تلویزیون که به آن‌ها ضربه زده، کالای قاچاق است.
سید علیرضا موسوی مجد ادامه داد: کالای قاچاق با کالایی که در داخل کشور تولید می‌شود رقابت می‌کند. ازآنجا که برند‌های قاچاق که از مرز‌های مختلف وارد کشور می‌شود عوارض قانونی را پرداخت نمی‌کند تا ۲۵ تا ۳۰ درصد در برخی مدل‌ها ارزان‌تر از کالای داخل درمی آید و بدین ترتیب کالای تولید داخل در رقابتی نابرابر با قاچاق قرار گرفته است.

افزایش چشمگیر قاچاق تلویزیون

تلویزیون قاچاق
رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه اگر موضوع قاچاق حل شود تولیدکنندگان داخلی با انرژی و توان بالا می‌توانند بازار را تامین کنند، گفت: بین ۳۵ تا ۴۰ درصد بازار تلویزیون توسط برند‌های قاچاق تامین می‌شود.
موسوی مجد ادامه داد: تلویزیون‌های «ال جی» و «سامسونگ» بدون گارانتی به مردم فروخته می‌شود و، چون کالا‌های قاچاق عوارض قانونی را پرداخت نمی‌کنند، با کمترین هزینه به مردم فروخته می‌شوند غافل از اینکه این محصولات در حوزه خدمات پس از فروش و خدمات دچار مشکل می‌شوند و اگر اتفاقی بیفتد کسی پاسخگو نیست.

ادامه تولید تلویزیون منوط به جلوگیری از ورود کالای قاچاق

مدیرعامل شرکت سام الکترونیک با تاکید بر اینکه قاچاق لوازم صوتی و تصویری و به ویژه تلویزیون باعث ضربه به تولید داخل می‌شود گفت: به دلیل حجم گسترده قاچاق فشار روی تولیدکنندگان داخلی است. ازاین رو من از مسئولان مختلف خواهش می‌کنم در خصوص بحث مبارزه با قاچاق فکر جدی کنند تا شرکت‌هایی که در این حوزه سرمایه گذاری انجام داده اند بتوانند به تولید ادامه دهند.
موسوی مجد ادامه داد: رقابت بین تولیدکنندگان تلویزیون در داخل شکل گرفته و رقابت و کیفیت و آپشن‌هایی که در تلویزیون وجود دارد حرف اول را می‌زند.
وی در پاسخ  مبنی بر اینکه آیا ایران صادرات تلویزیون دارد یا خیر، گفت: صادرات تلویزیون نداریم، زیرا تولیدکنندگان داخلی توان رقابت در سطحی که شرکت‌های مادر سامسونگ و ال جی دارند و در منطقه کالا را با حجم گسترده عرضه می‌کنند ندارند.

یک سوم نیاز بازار تلویزیون از طریق قاچاق تامین می‌شود

انبار لوازم خانگی قاچاق
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور نیز با بیان اینکه مصرف سالیانه تلویزیون در کشور ۲.۲ تا ۲.۴ میلیون دستگاه است، گفت: یک سوم نیاز بازار داخل یعنی حدود ۷۰۰ هزار دستگاه تلویزیون از طریق قاچاق تامین می‌شود.
محمدرضا شهیدی با بیان اینکه تولیدکنندگان قادر به تامین بازار داخل هستند، گفت: ظرفیت تولید تلویزیون سالیانه سه میلیون دستگاه است، در حالی که تولید عملی به ۱.۵ میلیون دستگاه می‌رسد، زیرا کالای قاچاق رمقی برای رقابت در بازار نگذاشته است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری ادامه داد: قاچاقچیان ضمن خارج کردن اقلام یارانه‌ای کشور همچون سوخت، روغن، دارو، کالا‌های اساسی و … از مرزها، تلویزیون به کشور وارد می‌کنند، یعنی «قاچاق دوسر» انجام می‌دهند بنابراین واردات قاچاق با ارزی به مراتب ارزان‌تر از دلار نیمایی تولیدکنندگان تمام می‌شود.
شهیدی از وفور لوازم‌خانگی قاچاق در بازار‌ها به‌ویژه بازار‌های پایتخت و ضعف نظارت‌ها در این زمینه انتقاد کرد و گفت: از آنجایی که قاچاچیان کالا‌های خود را به مردم فروخته و ریال دریافت می‌کنند، تراکنش‌های بانکی‌شان هم قابل رصد است./اقتصاد 24
انتهای پیام/

نظر شما چیست؟

نظرات ثبت شده

  • حسین | 27 شهریور 1401 در 4:23 ب.ظ

    مشکل قاچاق کالا فقط کولبران نیستند همین الان سری به محدوده مرکزی شهر بزنید از فروشگاه های تعاونی کارگری و کارمندی تا کغازه های برخیابان ری و کوچه پس کوچه ها به وفور لوازم خانگی ال جی و سامسونگ و سونی و پاناسونیک و بوش و … موجود است مگر میشود ساید بای ساید 36 فوت را بوسیله کولبر قاچاق کرد اینها کالاهایی هستند که قرار بوده از مسیر ایران به سمت کشورهای اسیای میانه و یا افغانستان ترانزیت شوند متاسفانه در بین راه تخلیه و با کالاهای دیگر جایگزین میشوند از اول خردادماه با حذف ارز ترجیحی و افزایش چند برابری قیمت روغن قطعا روغن و سایر کالاهای تولید شده با ارز ترجیجی جذابیت قاچاق ندارند اما هنوز هم بسیاری از کالاها این جذابیت را دارند که متاسفانه اغلب در زمره کالاهای اساسی مانند دارو و شوینده ها و نوشیدنی ها هستند کالاهایی که از مرز بانه به داخل کشور قاچاق میشوند سفارش عراق هساتد کالاهایی که از بنادر جنوبی وارد میشوند سفارش امارات متخد عربی برای صادرات مجدد خوشبختانه کالاهی خارجی شناسنامه دار هستند و مبدا اولیه و شرکت سفارش دهنده و مقصد انها براحتی از روی برچسب شناسنامه کالا ثابل ردیابی است مسلم است زمانیکه تلوزیون 65 اینج مونتاژ داخل با اصالت چینی بالای 25 میلیون تومان و تلوزیون پاناسونیک 85 اینچ با امکانات بیشتر و بروز تر و پنل هگزا کروم زیر 20میلیون تومان بفروش می رسد و خریدار میتواند ان را با بیمه یکساله بخرد خیلی ها وسوسه میشوند ار این طریق خریداری کنند قطعا سود فروشندگان این قبیل کالاها هم بالاتر از فروش کالای ایرانی است به هر جال بنظر میرسد تنها چاره کار واردات البته با تعرفه بسیار بالا است چه اشکال دارد مثلا تلوزیون 65 اینچ پاناسونیک با ارزش 14 میلیون تومان وارد و معادل قیمت ان عوارض گمرکی اخذ و در کنار تولیدات داخلی عرضه شود در این صورت درامد سرشاری نصیب دولت می گردد کالای با گارانتی و با اصلت به دست مشتری که حاضر است قیمت بالاتری بپردازد می رسد دولت هم درامد خوبی برای هزینه های جاری مملکت بدست می اورد هم از ورود کالای قاچاق جلوگیری و هم از حروج کالاهای ضروری مردم از کشور جلوگیری میشود روی برند هم تعصبی نیست اصلا کره ای و ژاگنی و اروپایی و امریکایی نباشد