قاچاق سهم تولید لوازم خانگی را کاهش می‌دهد/بالابودن قیمت تمام شده قطعات واردات لوازم خانگی
اخبار لوازم خانگی

قاچاق سهم تولید لوازم خانگی را کاهش می‌دهد/بالابودن قیمت تمام شده قطعات واردات لوازم خانگی

عضو انجمن لوازم خانگی گفت: قیمت تمام شده قطعات واردات لوازم خانگی از لحظه ثبت سفارش تا تحویل در گمرکات بالاست که این امر مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است.

یاسمن داودیان | 2 ماه قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»،  عضو انجمن لوازم خانگی گفت: قیمت تمام شده قطعات واردات لوازم خانگی از لحظه ثبت سفارش تا تحویل در گمرکات بالاست که این امر مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است.

عباس ابهری امروز جمعه اظهار داشت: از لحظه ثبت سفارش واردات قطعات لوازم خانگی مدت زمانی طولانی سپری می‌شود تا تولیدکنندگان بتوانند به قطعات دست پیدا کنند؛ همچنین مسائلی از جمله عوارض گمرکی، بیمه و مالیات سبب می‌شود تا در بعضی از کالاها قیمت تمام شده افزایش پیدا کند.

وی افزود: زیرساخت‌های تولید اکنون ایجاد شده و سرمایه‌گذاری با وجود اینکه بانک‌ها تسهیلات ریالی و ارزی به تولیدکننده لوازم خانگی داخلی پرداخت نمی‌کنند، صورت گرفته است و تولیدکنندگان در حال رقابت با کالای خارجی هستند.

عضو انجمن لوازم خانگی با بیان اینکه کالاهای داخلی قابل رقابت با کالاهای خارجی هستند، گفت: تولیدکننده شناسنامه داری که دارای کارخانه، برند، مشخصات فنی و سابقه است، کالایی که تولید می‌کند از نظر کیفی با کالای مشابه خارجی نه‌تنها رقابت می‌کند؛ بلکه بهتر است.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی از نظر کیفی به مزیت نسبی دست پیدا کرده‌اند، با اینکه در شرایط تحریمی قرار داریم؛ اما با انتقال دانش فنی و توسعه زیرساخت‌ها آماده رقابت و حتی صادرات به کشورهای دیگر هستیم.

ابهری اضافه کرد: در حوزه صادرات لوازم خانگی زیر ساخت‌ها به دلیل تحریم‌ها هنوز فراهم نشده است در این زمینه نیازمند توسعه روابط و رایزنان اقتصادی آشنا به علم اقتصاد و بازرگان داریم تا بتوانیم با ایجاد تعامل و معرفی کالاها به سایر کشورها در حوزه لوازم خانگی ورود کنیم.

وی با انتقاد از تولیدکنندگان زیرپله‌ای لوازم خانگی گفت: تولیدکنندگان حرفه‌ای از نظر کیفیت با تولیدکننده‌های زیرپله‌ای قابل مقایسه نیستند تولیدکنندگان زیرپله‌ای هرچند منجر به بدنام شدن تولید داخلی لوازم خانگی می‌شوند؛ اما در حدی نیستند که بتوانند بازار لوازم خانگی را تحت شعاع قرار دهند.

عضو انجمن لوازم خانگی عنوان کرد: در کنار تولید کنندگان زیرپله‌ای، قاچاق نیز یک معضل دیگر است که ۲۵ درصد از بازار ۷ میلیارد دلاری لوازم خانگی را به خود اختصاص داده است این رقم به ارزش یک و نیم میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه قاچاق سهم تولید لوازم خانگی را کاهش می‌دهد گفت: کالاهای قاچاق به خاطر اینکه مالیات، عوارض و هزینه‌های دیگر را پرداخت نمی‌کند، ارزان‌تر در بازار عرضه می‌شود و این امر برای رقابت با بازار داخلی عادلانه نیست.

ابهری ادامه داد: ۳۰ درصد تولیدکننده واقعی در حوزه لوازم خانگی داریم که دارای ظرفیت اسمی بالایی هستند اکنون رقابت در کالای لوازم خانگی بیشتر و حساس شده است از این رو شرکت‌ها به صورت اقساطی کالاها را به مصرف‌کنندگان پرداخت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: عده‌ای از مافیای واردات و قاچاق به دنبال هجمه‌هایی در بازار هستند، تا بتوانند زمینه قاچاق را فراهم کرده و سودی ببرند؛ این در حالی است که اگر این موضوع ادامه پیدا کند با کاهش تولید و مشکلات برای تولیدکنندگان روبرو خواهیم شد./ایرنا

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟

نظرات ثبت شده

  • حسین | 23 اردیبهشت 1403 در 1:17 ب.ظ

    مشکل بزرگ در صنعت لوازم خانگی داخلی تخصیص ارز ترجیحی و قیمت گذاری است تولید کنندگان بزرگ و اصلی لوازم خانگی با توجه به کمبود سهمیه ارزی با ظرفیت پایین کار می کنند و به همین دلیل هزینه ثابت یا سربار نسبت به هر واحد محصول افزایش و قیمت تمام شده هر واحد محصول انها نسبت به تولید با ظرفیت کامل بسیار گرانتر تمام میشود از طرفی هم برخی با ثبت شرکت و برند سهمیه ارزی دریافت و قطعات را بصورت CKD وارد و بصورت کارمزدی مونتاژ را به شرکتهایی که این قراردادها را انجام می دهند واگذتر و در نهایت خدمات پس از فروش را برون سپاری و یا با تاسیس یک شرکت کوچک در شهرهای مختلف به تعمیرکاران دارای جواز واگذار می کنند فقط در صنعت تلوزیون از سال 1340 شروع تولید تلوزیون در ایران بیش از 100 برند ایرانی تلوزیون روانه بازار کرده اند که اختمالا از تعداد کل برندهای اسیایی و اروپایی بیشتر است در این بین تا جایی که اطلاع دارم فقط 10 سازنده واقعی و اصلی تلوزیون داریم مادیران ( برند ایکس ویژن و تی سی ال و سونی ) گلدایران ( برندهای جی پلاس و نکسار ) انتخاب ( برندهای اسنوا و دوو و بست) هدیش سبز پارسه ( برند پانورامیک ) شهاب ( برند شهاب و آنستار )پارس الکتریک ( برند پارس ) سام الکترونیک ( برند سام ) هیوا تجارت ( برند مارشال ) صنام الکترونیک ( برند صنام و اسمارت )
    شهاب مونتاژ تلوزیونهای سونی و پاناسونیک و هایسنس و تی سی ال و بویمن و زلموند را در کارنامه تولیدی خود دارد هدیش سبز پارسه مونتاژ تلوزیونهای هیوندایی ، هاردستون ، اچ سی ال و ……
    قطعا با این روش کالای تولید شده توان رقابت با کالای وارداتی که با ارز بازار ازاد و هزینه بالای قاچاق وارد کشور شده را نخواهد داشت و با توجه به اینکه بسیاری از این برندها با یک سری توزیع محصول از ادامه فعالیت منصرف میشوند خریداران انها با مشکلات فراوانی مواجه خواهند شد
    گاندو سرویس ( برند آیوا )