ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اخبار لوازم خانگی

آیا ممنوعیت واردات لوازم خانگی همچنان ادامه دارد؟

محمد مهدی برادران در مورد رفع ممنوعیت واردات لوازم خانگی گفت: برخی از کالا های تولید شده مشبه آن ها در تولید داخل است، برای همین واردات همچین محصولاتی همچنان ممنوع است.

آتنا میراحمدی | 1 ماه قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، واردات لوازم خانگی موضوعیست که مدت ها مورد بررسی قرار دارد و هنوز تصمیم قطعی بر ممنوعیت و آزادسازی واردات لوازم خانگی گرفته نشده. در همین رابطه محمد مهدی برادران در مورد رفع ممنوعیت واردات لوازم خانگی گفت: برخی از کالا های تولید شده مشبه آن ها در تولید داخل است، برای همین واردات همچین محصولاتی همچنان ممنوع است.

صبح روز دوشنبه 8 مرداد ماه 1403 خبری درباره نامه نگاری «مهدی ضیغمی» رئیس سازمان توسعه تجارت با «عباس علی آبادی» وزیر صمت پیرامون درمورد لغو ممنوعیت ثبت سفارش کالا‌های مصرفی دارای مشابه تولید داخل منتشر شد. در این نامه ذکر شده بود که به دلیل عدم تمدید ماده ۱۶ قانون حداکثر استفاده از توان داخل در برنامه هفتم، کارتابل فنی بررسی ساخت داخل در واردات کالا حذف می‌شود.

با توجه به اینکه برنامه پنج‌ساله ششم با ابلاغ برنامه پنج‌ساله هفتم به پایان رسیده است و از سوی دیگر در برنامه هفتم هم حکمی در این خصوص وجود ندارد؛ لذا، ماده ۱۶ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور دیگر از اعتبار ساقط و وجاهت قانونی نخواهد داشت.

همچنین با اعلام این خبر زمزمه هایی از لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی در دولت جدید به گوش رسید. محمد مهدی برادران هم در همین خصوص گفت: طبق مکاتبه‌ای که از طریق سازمان توسعه تجارت اعلام کردیم مواردی که همراه با محدودیت بوده مواردی است که قبلا در قالب کارتابل فنی صورت می‌گرفته نه مواردی که با ممنوعیت یا تعرفه بالا بوده است.

همچنین برادران در مورد اینکه آیا لوازم خانگی جزو کارتابل فنی ممنوعیت واردات محسوب می‌شود، گفت: خیر؛ این قبیل محصولات مشمول این بند قرار نمی‌گیرند و واردات آن همانند گذشته ممنوع است.

وی در مورد کارتابل فنی ادامه داد: این کارتابل فنی برای مقطع موقتی طراحی شده بود و به شرایط بستگی دارد، اما در این مورد باید تصمیماتی گرفت و در صورت نیاز داخل با حمایت تعرفه ای به واردات اجازه داده شود و در صورت عدم نیاز داخل ممنوعیت واردات لوازم خانگی همچنان ادامه دار است و نیازی به استفاده از کارتابل فنی نداریم.

از این بستر در حوزه معاونت عمومی وزارت صمت کمتر استفاده می شود، چون تعداد زیادی از این کالاها که نیاز داخل داشت جزو لیست محدودیت در واردات اعمال کرده بودیم که آن هم همچنان به روال خود باقی است./بازار نیوز

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟