افزایش احتمالی قیمت لوازم خانگی در پی تغییرات ارزی
با جایگزینی ارز نیمایی با ارز بازار توافقی، هزینه تأمین مواد اولیه برای تولیدکنندگان لوازم خانگی افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، با جایگزینی ارز نیمایی با ارز بازار توافقی، هزینه تأمین مواد اولیه برای تولیدکنندگان لوازم خانگی افزایش یافته است. این موضوع باعث شده تولیدکنندگان برای حفظ تولید و ادامه فعالیت، مجبور به تعدیل قیمتها شوند.
علیرضا محمدی دانیالی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به این تغییر، اظهار داشت که علاوه بر افزایش نرخ ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه، تولیدکنندگان با تأخیر در تأمین ارز نیز مواجه هستند که این مسئله فشار بیشتری بر صنعت وارد میکند.
وی افزود: «با وجود رشد تولید داخلی در سالهای اخیر، کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان تأثیر منفی بر بازار گذاشته است. علاوه بر این، حدود ۳۰ درصد از بازار لوازم خانگی کشور در اختیار کالاهای قاچاق قرار دارد که ارزش آن سالانه نزدیک به ۲ میلیارد دلار برآورد میشود. این حجم از قاچاق در حالی رخ میدهد که منشأ تأمین ارز برای این کالاها مشخص نیست و ورود غیرقانونی آنها، بدون پرداخت عوارض و نظارتهای لازم، چالش بزرگی برای تولیدکنندگان داخلی محسوب میشود.»
محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا آزادسازی واردات میتواند جلوی قاچاق را بگیرد، گفت: «تولیدکنندگان بهطور کلی مخالف واردات قانونی نیستند، اما لازمه رقابت با برندهای خارجی، فراهم شدن شرایطی مانند تأمین ماشینآلات پیشرفته، کاهش هزینه مواد اولیه، تسهیل ورود فناوری و تأمین پایدار انرژی و ارز است. در غیر این صورت، رقابت برای تولیدکنندگان داخلی دشوار خواهد بود.»
وی همچنین با اشاره به جایگاه ایران در شاخصهای جهانی، اظهار داشت: «رتبه ایران در رقابتپذیری صنعتی جهانی ۹۹ و در شاخص سهولت کسبوکار ۱۲۷ است. در چنین شرایطی، رقابت با کشورهایی که رتبههای بسیار بالاتری در صنعت دارند، چالشبرانگیز خواهد بود.»
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران تأکید کرد: «رشد اقتصادی و اشتغال از مهمترین فاکتورهایی هستند که دولتها باید به آن توجه داشته باشند. در حال حاضر، حدود ۳۰۰ هزار نفر بهطور مستقیم و یک میلیون نفر بهطور غیرمستقیم در صنعت لوازم خانگی ایران مشغول به کارند. اگر واردات بدون در نظر گرفتن توان تولید داخلی انجام شود، ممکن است بسیاری از این مشاغل در معرض خطر قرار گیرند.»
به گفته وی، در حال حاضر ارزش صادرات لوازم خانگی ایران حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال است و کشورهای عراق و افغانستان از مهمترین مقاصد صادراتی این محصولات محسوب میشوند./ایلنا
انتهای پیام/