اين محموله قاچاق بزرگترين محموله قاچاق 38سال اخير كشور بوده است. همچنين در استان هرمزگان 3 ميليون و 360هزار نخ سيگار، نزديك به 1.5تن مواد مخدر و 960 عدد انواع پوشاك قاچاق كشف شد. در همين حال دولت يازدهم از ابتداي سال 95 در مبارزه با قاچاق مصممتر شده است به نحوي كه در ابتداي سال معاون اول رييسجمهور خواستار تشكيل كارگروهي در مبارزه با قاچاق كالا و ارز شد.
چنانچه به گفته سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز؛ در سه ماهه نخست سال 94 حدود 181ميليارد تومان كشفيات قاچاق به سازمان املاك تمليكي تحويل داده شده كه اين رقم در مدت مشابه امسال به 1631ميليارد تومان افزايش يافته كه رشد 870 درصدي داشته است. در واقع اين موضوع نشاندهنده مصمم بودن دولت در مبارزه با قاچاق است كه حالا نيروي انتظامي چندين محموله بزرگ را كشف كرده و گمرك جمهوري اسلامي ايران در واكنش به اين موضوع از نيروي انتظامي تشكر كرده است.
در همين حال مسعود كرباسيان در واكنش به كشف بزرگترين محموله كشور گفت: خلأهاي موجود، نارساييها و كمبودهاي ناشي از سلب اختيارات گمرك در زمينه كنترل تشريفات كالاهاي خارجي وارده از ابتداي ورود به قلمرو سرزميني و تا انتهاي خروج از محوطههاي گمركي نميتواند خط قرمز و مانعي براي برخورد قانوني با متخلفان، قاچاقچيان و ايادي مرتبط در پيش روي گمرك قرار دهد.
كرباسيان همچنين با ابراز نارضايتي از سلب اختيارات گمرك گفت: قابليتهاي سامانه جامع گمركي جز موارد مربوط به اختلافات گمركي در طول يكسال گذشته موجبات كشف انواع و اقسام مواد مخدر، داروهاي روانگردان، مواد محترقه، كالاهاي ممنوعالورود، مجاز مشروط و مغاير با شئونات و فرهنگ اسلامي شده كه تمام پروندههاي متشكله در حال حاضر با تنظيم شكايت و اعلام جرم از سوي گمرك به عنوان سازمان شاكي به مراجع قضايي منعكس شده است.
عوامل بروز قاچاق در ايران و نبود نظارت
رييس گمرك ايران همچنين معتقد است كه بررسي چگونگي انجام قاچاق اين كانتينرها نشان ميدهد، فارغ از عدم اظهار كالا و تنظيم اظهارنامه گمركي و استفاده از اسناد غيرمرتبط، صوري و مهمتر كشف موضوع از طريق سامانه جامع گمركي، فقدان نظارت بر محوطه اسكله، انبارهاي محل دپوي كالا، قرار داشتن اسكله شهيدرجايي بندرعباس در منطقه ويژه اقتصادي، تداخل كاري و عدم ارتباط سيستمي و الكترونيكي اطلاعات مربوط به ورود و خروج كالا از ابتداي ورود به قلمرو سرزميني و خروج از محوطه گمركي موجبات بروز قاچاق شده است.
تفاهم گمرك و نيروي انتظامي در مبارزه با قاچاق
كرباسيان در ادامه افزود: در اجراي فرامين و منويات مقام معظم رهبري و به استناد ماده 12 قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز و با هدف همافزايي و ارتقاي سطح تعامل و همكاري، چندي پيش تفاهمنامهيي فيمابين نيروي انتظامي و گمرك جمهوري اسلامي ايران امضا شد.
رييسكل گمرك ايران ادامه داد: متعاقب توقيف يك دستگاه كانتينر كالا به ظن قاچاق توسط ماموران اداره مبارزه با قاچاق كالا و ارز نيروي انتظامي هرمزگان در پاسگاه شهيد ميرزايي براي بررسي تشريفات و تاييد صحت ورود كالاهاي مذكور از مبادي رسمي و مجاز، مراتب از طريق يگان كاشف بهصورت الكترونيكي و آنلاين از گمرك استعلام و اطلاعات واردات اين كالاها به نيروي انتظامي ارسال شد.
كرباسيان گفت: ابتدا 24كانتينر مشابه همان كالا توسط نيروي انتظامي توقيف و مجددا از طريق سامانه جامع گمركي اطلاعات واردات اين كالاها استعلام و مشخص شد كه هيچگونه اطلاعاتي براي كانتينرهاي يادشده در سامانه جامع گمركي و پنجره واحد تجاري ثبت نشده است.
وي ادامه داد: به لحاظ اهميت و حساسيت موضوع، هيات بازرسي متشكل از دفاتر ستادي و نظارتي گمرك ايران با هماهنگي قبلي از طريق اداره مبارزه با قاچاق كالا و ارز پليس آگاهي ناجا به منطقه عزيمت و با همكاري موثر يگان كشف و بررسي دقيق موضوع توسط كارشناسان مجرب و مورد وثوق گمرك ايران و بهرهگيري از قابليتهاي سامانه جامع گمركي و پنجره واحد تجارت فرامرزي گمرك مشخص شد، مقادير معتنابهي كالا بدون اظهار و تنظيم اظهارنامه در گمرك و با استفاده از اسناد غيرمرتبط بهويژه بيجكهاي صوري و ساختگي خروج كالا، از انبارها بارگيري و اغلب بعد از ساعات اداري با سوءاستفاده از برخي پرسنل انبارهاي سازمان مربوطه و شركتهاي پيمانكار بدون رعايت مقررات و ضوابط جاري به قلمرو سرزميني وارد شده است./روزنامه خرسان/
جهت آگاهی و دریافت آخرین اخبار صنایع لوازم خانگی ایران و جهان و نیز جدیدترین قیمت ها و بازار لوازم خانگی از طریق تلگرام به کانال اختصاصی ال کا ایران (https://telegram.me/lkirancom ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.