اخبار لوازم خانگی

ورود مجلس به موضوع قیمت گذاری دستوری/ هیچ تولیدکننده ای موافق افزایش قیمت نیست

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، عباس هاشمی؛ دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از ورود مجلس به موضوع ...

بهنام وحیدی | 2 سال قبل

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، عباس هاشمی؛ دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از ورود مجلس به موضوع قیمت گذاری دستوری خبر داد.

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به عملکرد این انجمن در سال ۱۴۰۰ گفت : این انجمن به عنوان تنها تشکل ملی صنعت لوازم خانگی ایران بوده که مورد مشورت سه قوا بوده و سهم بالایی در تصمیم گیری های صنعت لوازم خانگی کشور دارد.

عباس هاشمی گفت : در انتهای سال ۱۳۹۹ بیش از ۲۴۰ واحد تولید عضو این انجمن بودند که شامل ۱۹۹ تولید کننده و ۴۱ قطعه است. تشکیل دپارتمان قطعه سازی یکی از فعالیت های مهم انجمن صنایع لوازم خانگی ایران بود چرا که معتقدیم راه افزایش کیفیت از توسعه صنعت قطعه سازی می‌گذرد.

هاشمی ادامه داد :در انتهای سال ۱۴۰۰ با ۱۲ درصد رشد به تعداد ۲۵۱ واحد و در ۵ ماه اول سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲ واحد دیگر اضافه شدند.

اگر سال ۱۳۹۶ واردات لوازم خانگی

وی افزود : در سال ۱۴۰۰ بیش از ۴۸ جلسه در کمیسیون های مختلف از جمله کمیسیون صادرات، کمیسیون صنعت، کمیسیون خدمات، قطعه سازی و … برگزار شده تا برای رشد و کیفیت صنعت لوازم خانگی تصمیم گیری شود.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت : انجمن صنایع لوازم خانگی ایران بیش از ۲۱ سال است که در حال برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی با گرید A بوده و عملکرد خوبی در این حوزه داشته است. میزان رضایتمندی برگزاری نمایشگاه ۱۷ از ۲۰ بوده که نشان می‌دهد نوع عملکرد ما در رده بندی خیلی خوب قرار می‌گیرد.

هاشمی ادامه داد : چند محور در صنعت لوازم خانگی دارای اهمیت ویژه ای است. قیمت گذاری دستوری یکی از مهمترین چالش های تولیدکنندگان است که بارها این موضوع به نهادهای مربوطه گزارش شده است.

وی گفت : الگو های موفق دنیا را پیشنهاد کردیم اما برخی از محدودیت ها باعث شده تا نظارت همچنان به این شکل باقی بماند. ما در خصوص نظارت ها نیز اعلام آمادگی کردیم تا به دولت کمک کنیم.

قیمت لوازم خانگی داخلی ۲۰ درصد گران شده است

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران افزود : قیمت گذاری دستوری و تبعات آن باید بررسی شود. زمانی که عرضه از تقاضا کمتر است، قیمت گذاری دستوری اعمال می‌شود. اما با توجه به وضعیت معیشتی مردم، خرید لوازم خانگی در اولویت دوم است. همین امر باعث شده تا بخش قابل توجهی از تولیدکنندگان به فروش مدت دار روی بیاورند.

وی ادامه داد : تولیدکننده زمانی که با افزایش قیمت نهاده های تولید و خدماتی مواجه است و از آن طرف دولت اصرار به قیمت گذاری دستوری دارد، تولیدکننده سرعت تولید را کاهش می‌دهد. کاهش تولید یعنی کاهش میزان کالا در بازار و در نهایت افزایش قیمت کالا در بازار و البته رونق قاچاق که به مرگ تولیدکننده منجر می‌شود.

هاشمی گفت : بنا بر برخی از اطلاعات رسیده به انجمن صنایع لوازم خانگی در خصوص افزایش قیمت دستوری، متاسفانه روند پیش رو باعث می‌شود برخی برای تولید از قطعات بی کیفیت استفاده کنند. چگونه در این شرایط انتظار صادرات داریم؟

وی افزود : صادرات لوازم خانگی یک شبه رخ نخواهد داد. نیازمند تولید با کیفیت و رقابت در یک فضای سالم است که باید این شرایط در کشور فراهم شود. ما به دنبال صادرات مقطعی نیستیم، باید صادرات پایدار داشته باشیم که به توسعه پایدار برسیم. سیاست های سرکوب قیمتی مانع صادرات است.

عباس هاشمی گفت : مجلس نیز به موضوع قیمت گذاری دستوری ورود کرده و در حال بررسی موضوعات است. راه حل برون رفت از قیمت گذاری دستوری را به کمک دانشگاه علم صنعت بررسی و به کمسیون اقتصادی مجلس ارائه شده است.

وی افزود : مکانزیم عرضه و تقاضا بهترین راهکار برای قیمت گذاری محصول است. زمانی که رقابت وجود دارد این راهکار به قیمت گذاری مناسب کمک می‌کند. باید بگذاریم فضای رقابتی صحیح شکل بگیرد.

دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت : هیچ تولیدکننده ای موافق گران شدن کالای تولیدی خود نیست. باید قیمت در یک فضای رقابتی و با توجه تورم، قیمت گذاری مناسب صورت بگیرد. با سازمان حمایت توافق صورت گرفته تا زیر ۵ درصد افزایش قیمت نهاده ها توسط خود تولیدکنندگان پوشش داده شود اما بیش از آن نیازمند بررسی است.

هاشمی در خصوص نمایشگاه سال ۱۴۰۱ گفت : مجوز برگزاری نمایشگاه گرفته شده که از ۲۹ آذر تا ۲ دی ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟