راهکار جنجالی آبفا برای تابستان: پمپ بزنید و مخزن بگذارید!
در شرایطی که پایتخت با کاهش شدید بارندگی و بحران بیسابقه کمآبی دستوپنجه نرم میکند، شرکت آبفای تهران توصیهای متفاوت به شهروندان دارد: «پمپ و مخزن نصب کنید».
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، در شرایطی که پایتخت با کاهش شدید بارندگی و بحران بیسابقه کمآبی دستوپنجه نرم میکند، شرکت آبفای تهران بهجای وعده برای رفع مشکل یا ارائه طرحهای اساسی، توصیهای متفاوت به شهروندان دارد: «پمپ و مخزن نصب کنید».
بنابر اعلام رسمی این شرکت، استان تهران برای نخستینبار در بازهای بلندمدت، پنجمین سال پیاپی خشکسالی را تجربه میکند؛ مسئلهای که به کاهش چشمگیر منابع آبی منجر شده و تابستانی دشوار را برای ساکنان رقم زده است.
افت فشار و قطعیهای مقطعی، بدون جدولبندی قطعی
اگرچه برخی مناطق تهران در هفتههای اخیر با افت فشار یا قطعیهای موقت آب روبهرو شدهاند، اما مدیران آبفا تاکید دارند که برنامهای برای نوبتبندی یا قطع گسترده آب در دست اجرا نیست. با این حال، از شهروندان خواسته شده برای مقابله با این شرایط، به نصب تجهیزات ذخیرهسازی آب روی بیاورند.
آمارهایی که هشدار میدهند
به گفته محسن اردکانی، مدیرعامل آبفای استان تهران، میانگین بارش سالانه در این استان از ۲۸۰ میلیمتر در گذشته به تنها ۱۴۰ میلیمتر در سال جاری کاهش یافته است. او با اشاره به کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ذخایر سدها تأکید کرد: «برای مدیریت بحران و توزیع عادلانه، فشار شبکه تعدیل شده و لازم است شهروندان در مجتمعها از پمپ و مخزن در طبقات زیرین استفاده کنند.»
تغییر موضع؟
این توصیه در حالی مطرح میشود که در سالهای گذشته، شرکت آبفا نسبت به نصب مستقیم پمپ بر روی شبکه هشدار داده و آن را تخلف اعلام کرده بود. حتی مدیرعامل پیشین اعلام کرده بود در صورت مشاهده چنین مواردی، انشعاب آب مشترک تا زمان جمعآوری پمپ، به طور موقت قطع خواهد شد.
بدمصرفی زیر تیغ محدودیتها
در سوی دیگر ماجرا، سخنگوی صنعت آب از تشدید برخورد با مشترکان بدمصرف خبر داده و اعلام کرده است که در صورت بیتوجهی به اخطارها، آب این دسته از مشترکان تا ۱۲ ساعت قطع خواهد شد. همچنین محدودیتهای جدیدی نیز در راه است.
آیا توپ بحران در زمین مردم افتاده؟
اظهارات اخیر مسئولان وزارت نیرو و شرکت آبفا، بار دیگر این پرسش را مطرح کرده است که در شرایط بحران، چه میزان از مسئولیت بر دوش دستگاههای اجرایی است و چه میزان بر دوش مردم؟ آیا انتقال بار مدیریت فشار و ذخیرهسازی به شهروندان، عقبگردی در استانداردهای خدمات شهری نیست؟ یا چارهای اضطراری برای گذر از تابستانی بیبارش؟/انتخاب
انتهای پیام/