کارت اعتباری کالای بادوام امروز و فردا نهایی میشود
ال کا ایران : رئیس کل بانک مرکزی گفت: این بانک از طریق وکیل خود در حال اقدام و پیگیری درباره مصوبه برداشت 1.7 میلیارد دلار توسط کنگره آمریکا از دارایی های بلوکه شده ایران است.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، ولی الله سیف در حاشیه نخستین همایش مالی اسلامی در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اقدامات بانک مرکزی درباره مصوبه کنگره آمریکا درباره برداشت حدود 2 میلیارد دلار ازحساب بلوکه شده ایران، افزود: رقم 2.5 میلیارد دلار شامل سود اضافه شده به رقم اصلی 1.7 میلیارد دلار است؛ این پرونده همچنین ازطریق دفتر نهاد ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه در حال پیگیری است که امیدواریم نتیجه آن را دریافت کنیم.
سایت مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار گزارشی از مسدود کردن دارایی های بانک مرکزی ایران در آمریکا خبر داد که در آن ۲۲۶ نماینده کنگره به برداشت 1.75 میلیارد دلار از حساب های بلوکه شده بانک مرکزی رای دادند. پیش از این نیز نمایندگان کنگره طرح هایی برای بلوکه کردن دارایی های ایران پیشنهاد داده بودند.
چهارشنبه هفته گذشته نمایندگان احزاب جمهوری خواه و دموکرات در طرحی ضدایرانی، خواستار برداشت از منابع مالی متعلق به بانک مرکزی ایران شدند که توسط آمریکا مسدود شده است. این طرح موسوم به «دادگاه یار»از سوی کنگره برای پشتیبانی از فرآیند ادعایی رسیدگی به پرونده اقدامات تروریستی منتسب به ایران تصویب شده است.
بانک مرکزی موافق بازار مشتقه ارزی
سیف درباره بازار مشتقه ارزی نیز گفت: این موضوع در شورای عالی بورس مطرح شده است؛ این بازار از ابزارهایی است که می تواند در بازارهای مالی ما ثبات ایجاد کند اما اجرای آن به بعد از برجام و یکسان سازی نرخ ارز برمی گردد و بانک مرکزی موافق راه اندازی بازار مشتقه ارز است.
کارت اعتباری کالای با دوام امروز و فردا نهایی می شود
رئیس کل بانک مرکزی درمورد کارت های اعتباری نیز گفت: دستورالعمل آن از سوی بانک مرکزی به همه بانک ها ابلاغ شده است؛ بانک ها نیز براساس ارزیابی خود از مشتریان آن را صادر خواهند کرد. همچنین یک کارت اعتباری سراسری نیز در حال عملیاتی شدن است.
وی یادآورشد: کارت های اعتباری مربوط به کالاهای بادوام در این هفته به جامعه هدف مشخص شده از سوی نهادهای مربوطه، اعلام می شود.
وی افزود: دراین طرح بیشتر زوج های جوان و احتمالا کارکنانی که حقوقشان از سقف معین پایین تر است در نظر هستند البته وضعیت کارت های اعتباری تا پایان هفته مشخص خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی درباره کاهش نرخ سود بانکی نیز گفت: این موضوع نیاز به توافق عمومی در شورای پول و اعتبار دارد؛ البته سوءتفاهم درباره مقاومت برای کاهش نرخ سود بوجود آمده است اما کسی مخالف پایین آمدن نرخ سود بانکی نیست.
وی افزود: با توجه به کاهش نرخ تورم در آذرماه که به 13.7 درصد رسیده نرخ سود 20 درصدی قابل قبول نیست و نظام بانکی ما به دلیل شرایط خاص و تنگنای مالی اجازه پایین آمدن نرخ سود را نداده اما دامنه قابل قبول برای نرخ سود بانکی، نرخ تورم به اضافه دو تا سه درصد است.
به گفته وی، سود بین بانکی از 29 به 21 درصد رسیده و تاثیر خود را روی نرخ سود بانکی نیز می گذارد و بتدریج سبب کاهش نرخ سایر سپرده های بانکی می شود.
رئیس کل بانک مرکزی یادآورشد: در رابطه با نرخ سود بانکی در گذشته اقدام هایی به صورت دستوری انجام شد که عدم تعادل در بازار را به همراه داشت؛ به همین دلیل بانک مرکزی صلاح را بر این دید که بازار بین بانکی شود و این کار را در عمل اجرا کرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا هفته آینده نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار بررسی میشود، گفت: در شورای پول و اعتبار گزارش پیشرفت های مربوط به کاهش نرخ سود بانکی مطرح می شود.
سیف ادامه داد: در جلسه هفته گذشته گزارش بانک مرکزی درباره روند کاهش نرخ سود بازار بین بانکی مطرح شد که مورد تائید همه اعضای شورا قرار گرفت.
400 هزار نفر در صف دریافت وام قرض الحسنه ازدواج
وی درباره ابزار بانکداری اسلامی نیز گفت: خوشبختانه دستاوردهای خوبی در این زمینه داشته ایم و ابزارهای زیادی در نظام بانکی معرفی شده که از جمله آنها کارت های اعتباری مرابحه است که استانداردهای قابل قبولی دارند.
سیف درمورد وضعیت منابع قرض الحسنه در نظام بانکی نیز افزود: براساس تقاضا، 400 هزار نفر در صف تسهیلات قرض الحسنه هستند؛ یکی از جهتگیری ها برای تخصیص کارت های اعتباری اولویت ما به زوج های جوان بوده است.
وی درباره بنگاهداری بانک ها نیز گفت: بدلیل شرایط بازار بورس، عرضه سهام با آرامش انجام می شود؛ هرچند که بانک ها تعامل دارند از بنگاهداری خارج شوند اما اکنون مکلفند برای خروج از تنگنای مالی نسبت به آن اقدام کنند.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: هم اکنون 15 درصد از مطالبات بانک ها مربوط به بدهی های دولت بوده که در سنوات گذشته از بانک ها گرفته شده است؛ همچنین مطالبات غیر جاری بانک ها در گذشته 14 درصد بوده که اکنون به 12.8 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: نظام بانکی باید تلاش کند از این وضعیت خارج شده و نقش قوی تری در رشد و توسعه اقتصادی داشته باشد.
درباره کارت های اعتبار زود قضاوت نکنید
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه درباره عملکرد کارت ها اعتباری زود قضات نکنید، گفت: باید اجازه داد این محصولات جای خود را در بازار پیدا کنند.
سیف با بیان اینکه اگر اکنون درباره کارت های اعتباری قضاوت کنیم این امر منجر به التهاب خواهد شد، ادامه داد: اینکه از ابتدای ورود این محصولات قضاوت نامناسب درباره آن انجام شود کار منطقی نیست؛ باید اجازه داد 6 تا هشت ماه از زمان ورود این محصولات بگذرد و سپس درباره آن قضاوت کنیم.
به گفته وی، بانک مرکزی ارائه کارت های اعتباری عقد مرابحه را به کل بانک ها ابلاغ کرده و بانک ها هم اکنون در حال صدور آن هستند.
رئیس کل بانک مرکزی درباره میزان مطالبات معوق تسهیلات ارائه شده نیز گفت: این رقم 15 درصد بوده که با جهت گیری بانک ها به 12.8 درصد کاهش یافته است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتشار آمار توسط بانک مرکزی و مرکز آمار نیز گفت: این نیز از مواردی است که نباید درباره آن التهاب ایجاد کرد زیرا بانک مرکزی و مرکز آمار نیز آمارهای مربوط به خود را ارائه می کنند؛ ما مخالفتی با آمار مرکز آمار داریم و مرکز آمار نیز مشکلی با آمار بانک مرکزی ندارد.
وی گفت: بانک مرکزی در دوره طولانی، آمار مربوط به نرخ تورم، رشد اقتصادی و سایر آمارها را ارائه کرده است.