محمد بیاتیان کارشناس صنعت اظهار داشت: امروزه در کشور جایگاه و مرجع مشخصی در بحث مبارزه با قاچاق نداریم و بیشتر اقداماتی که در جهت مبارزه با این پدیده دیده می شود در حد کلام و حرف درمانی باقی می ماند. برای مبازره با قاچاق به خصوص قاچاق لوازم خانگی باید منشا اصلی را شناسایی کرد.
این کارشناس صنعت با اشاره به مبادی ورود کالای قاچاق در کشور عنوان کرد: نظارت دقیق و برنامه ریزی شده ای بر ورود کالاهای قاچاق به کشور وجود ندارد تا جایی که حتی در برخی مواقع ورود این کالاها از طریق مبادی رسمی انجام می شود.
وی گفت: اجرای این طرح به شرط مدیریت و نظارت دقیق می تواند موجب ثبات قیمت لوازم خانگی در بازار شود.
هیچ راهکار منفردی به تنهایی جوابگو نیست
در این میان علیرضا دقیقی اصل کارشناس اقتصادی در خصوص راهکارهای مبارزه با قاچاق کالا عنوان کرد: هیچ راهکار منفردی جهت مقابله با قاچاق کالا جوابگو نیست و و ریشه حل این معضل را باید در طیف سیاست های کلان جست و جو شود.
وی در ادامه با بیان اینکه کنترل قاچاق باید به صورت جدی تری انجام شود، گفت: تنها اکتفا به کنترل مبادی رسمی نباید در دستور کار قرار گیرد بلکه باید آن را ریشه یابی نمود و انتهای این زنجیره نیز مورد کنکاش قرار گیرد.
دقیقی اصل در خصوص واردات قاچاق لوازم خانگی عنوان کرد: برخی معتقدند که در صورت تخطی با متخلفین، در صورت کمبود عرضه با افزایش قیمت مواجه خواهیم شد که در این خصوص نیز باید تدابیری اتخاذ شود تا شاهد اینگونه هرج و مرج ها نباشیم.
این کارشناس گفت: باید کلیه واحدهای صنفی مورد بررسی قرار گیرد تا بدین طریق کالای قاچاق شناسایی و تفکیک شده و در صورت وجود هر گونه تخطی، برخوردهای جدی انجام شود. /باشگاه خبرنگاران/