اخبار لوازم خانگی

شبهه در شرایط مبارزه با قاچاق لوازم خانگی

ارقام ارزش کالاهای قاچاق در ایران حتی تا ۲۵ میلیارد دلار در سال نیز برآورد می‌شود. بر پایه آمارهای در دسترس پوشاک و پارچه، سیگار، موبایل و... بیشترین حجم کالای قاچاق را به خود اختصاص داده است. در حالی که قاچاق کالاهای یادشده بسیار ساده‌تر از قاچاق کالاهایی مثل لوازم خانگی به ویژه یخچال و فریزر است، اما معلوم نیست چرا دولت و اتحادیه‌های صنفی دنبال قاچاقچ

admin | 8 سال قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، ارقام ارزش کالاهای قاچاق در ایران حتی تا ۲۵ میلیارد دلار در سال نیز برآورد می‌شود. بر پایه آمارهای در دسترس پوشاک و پارچه، سیگار، موبایل و… بیشترین حجم کالای قاچاق را به خود اختصاص داده است. در حالی که قاچاق کالاهای یادشده بسیار ساده‌تر از قاچاق کالاهایی مثل لوازم خانگی به ویژه یخچال و فریزر است، اما معلوم نیست چرا دولت و اتحادیه‌های صنفی دنبال قاچاقچیان سیگار نیستند و دنبال کالای قاچاق مثل یخچال می‌گردند.

علاوه بر این، آیا در حالی که می‌توان جلوی کالای قاچاق را در مرزها و در مبادی گمرکی گرفت، نبرد مغازه به مغازه برای کشف قاچاق کار بیهوده‌ای نیست؟ سازوکارهای تعیین شده برای کشف یخچال و فریزر قاچاق که ماه‌ها درباره آن بحث می‌شد شکست خورد  حالا به نظر می‌رسد که اعضای اتاق اصناف برای خود کار تازه‌ای درست کرده‌اند. روزنامه ایران در گزارشی نوشته است:

برخورد با لوازم خانگی قاچاق در سطح بازار از چندی پیش توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ستاد تعزیرات حکومتی آغاز شد. به دلیل اشکالاتی که این طرح ایجاد کرد اتاق اصناف پیشنهاد کرد تا اتحادیه‌ها در مبارزه با کالاهای قاچاق فعالیت خود را آغاز کنند. اول مهرماه بود که برخورد جدی با افرادی که کالای قاچاق می‌فروختند یا در انبارهای خود نگهداری می‌کردند صورت می‌گرفت. نوبت بعدی برخورد با متخلفان ۱۵ مهرماه بود. اما طبق توافقی که صورت گرفت در این مرحله بازرسان اتحادیه وارد بازار شدند و توانستند به انبارها دسترسی پیدا کنند که بواسطه فعالان بازار معرفی شده بود.

یکی از فروشندگان امین حضور که خواست نامش عنوان نشود درباره مرحله جدید بازرسی‌ها توسط اتحادیه لوازم خانگی به خبرنگار ما گفت: بازرسان اتحادیه قطعاً موفق‌تر از سازمان تعزیرات حکومتی می‌توانند با لوازم خانگی قاچاق مبارزه کنند. اتحادیه لوازم خانگی، فعالان واقعی بازار را می‌شناسند و می‌دانند چه افرادی در بازار تخلف می‌کنند. این افراد بعضاً بدون جواز فعالیت دارند.

از هفته گذشته تاکنون محموله‌های زیادی که در انبارهای زیرزمینی یا منازل وجود داشت شناسایی شدند. با جمع‌آوری کالاهای قاچاق وبی کیفیت وضعیت بازار بهبود پیدا می‌کند و مردم نسبت به کالاهای عرضه شده در سطح بازار اطمینان پیدا می‌کنند. طی چند وقت اخیر با برخوردهای صورت گرفته مردم نسبت به بازار خوشبین شدند و این امر کمک می‌کند بازار در ماه‌های آتی رونق بگیرد.

اتحادیه لوازم خانگی با افرادی که در زمینه قاچاق لوازم خانگی فعال هستند برخورد قاطع و جدی دارد، لذا فعالان بازار به عملکرد اتحادیه اطمینان دارند. به نظر می‌رسد بازار به زودی از لوازم خانگی قاچاق پاک شود.

 سازمان تعزیرات حکومتی نمی‌توانست بخوبی روی بازار نظارت کند و بعضاً بین کالاهای قاچاق و تولید داخل با چالش مواجه می‌شد ولی اتحادیه به دلیل آشنایی با این حوزه خیلی راحت امکان تشخیص کالاها را دارد.

علی فاضلی رییس اتاق اصناف درباره اینکه آیا ورود اتحادیه باعث می‌شود که برخی از فعالان بازار از طرح برخورد با کالاهای قاچاق درامان باشند گفت: این امر غیر ممکن است. بازرسان به صورت متناوب بازار را رصد می‌کنند و حتی فعالان بازار اجازه نمی‌دهند چنین اتفاقی رخ دهد. اتحادیه لوازم خانگی به دنبال آن است که بازار در آرامش باشد و کالاهای قاچاق رقیب فعالان این صنف نباشد. لذا از زمانی که برخوردهای اتحادیه با کالاهای قاچاق آغاز شده دیدیم که از موضع خود کوتاه نیامدند و با متخلفان برخورد کردند.

پاکسازی بازار لوازم خانگی از کالاهای قاچاق ادامه دارد و متوقف نمی‌شود. این طرح اینگونه نخواهد بود که در یک تا دو مرحله مقابله صورت گیرد و دیگر اتحادیه پیگیر نباشد.

فعالان بازار از اینکه طرح جمع‌آوری کالاهای قاچاق آغاز شده خوشبین هستند و می‌گویند قاچاقچیان برای آنکه بازار به نفع‌شان تمام شود راه‌های مختلفی را طی کردند که از جمله آن افزایش قیمت بود. با پاکسازی بازار از لوازم خانگی قاچاق این بخش با شرایط بهتری روبرو خواهد شد و مردم دیگر با چالش فروش کالاهای اسقاطی به نام نو در بازار، تعویض برندها و… مواجه نخواهند شد.

 محمد طحان‌پور، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی هم گفته است: اجرای طرح جمع‌آوری لوازم خانگی قاچاق برای حفظ تولید و اشتغال داخلی است، این طرح مدنظر دایمی است و درباره وجود کالاهای قاچاق و نیز قیمت لوازم ارائه شده توسط شرکت‌ها نظارت و بازرسی وجود خواهد داشت

به گزارش ساعت ۲۴، چند شبهه دیگر علاوه بر آنچه که روزنامه ایران اشاره کرده وجود دارد: سرنوشت کالاهای کشف شده به عنان قاچاق چه می‌شود؟ آیا اعضای اتاق اصناف می‌توانند به لحاظ قانونی آن را مصادره یا حراج کنند؟ به نظر می‌رسد این اتاق به لحاظ قانونی چنین اختیاری ندارد. از طرف دیگر آیا قرار است بازرسان دایمی از طرف اصناف به عنوان شاغل استخدام شوند؟ بازسان چه آموزش‌هایی دیده‌اند هک در جریان رصد گرفتاری تازه پدیدار نسازند؟ نتیجه کار چه خواهد شد؟ زمان پاکسازی کامل چه زمانی است؟

 

نظر شما چیست؟