اخبار لوازم خانگی

در صنعت لوازم خانگی شاهد یک رقابت تمام عیار هستیم/ورود چند برند تولیدکننده تلفن هوشمند ایرانی به بازار

شکراللهی اظهار کرد: امسال شاهد ورود برندهای خوبی به بازار خواهیم بود و امیدوار هستیم بتوانند سهم بازار خوبی را برای خود داشته باشند.

نفیسه رحیمی | 10 ماه قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، محسن شکراللهی مدیرکل دفتر تخصصی لوازم خانگی وموبایل وزارت در پاسخ به سوالی در مورد تولید یک میلیون تلفن همراه هوشمند در سال جاری که مورد تاکید وزارت ارتباطات است و امکان عملیاتی شدن آن در سال جاری وجود دارد گفت: سال گذشته نزدیک 800 هزار دستگاه تلفن‌های دکمه‌ای را تولید کردیم. این مسئله شروع خوبی بود و به فعالان نشان داد که وزارت صمت حمایت‌های خوبی را در این حوزه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در حوزه سیاست‌گذاری کمک کردیم تا این دوستان کار خود را به طور جدی‌تری پیگیری کنند، گفت: در سال جاری تلاش‌های جدی‌تری آغاز شده و این موضوع تنها متمرکز بر یک واحد نیست. در حقیقت چندین واحد تلاش کردند تا به حوزه تولید تلفن‌های هوشمند وارد شوند.

شکراللهی اظهار کرد: امسال شاهد ورود برندهای خوبی به بازار خواهیم بود و امیدوار هستیم بتوانند سهم بازار خوبی را برای خود داشته باشند. تلفن همراه حساسیت‌های ویژه‌تری نسبت به سایر تجهیزات الکترونیکی دارد و این حساسیت سبب می‌شود تا ما نیز ملاحظات بیشتری را از جهت رقابت‌پذیری رعایت کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما نمی‌خواهیم صنعتی داشته باشیم که بدون رسیدن به شاخص‌های جهانی صرفا حمایت را داشته باشد، گفت: یک زنجیره ارزش بسیار مهمی در دنیا وجود دارد و ما نیز نباید این فرصت را از دست بدهیم.

مدیر کل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت ادامه داد: امروز در کشور توانمندی‌های خوبی در بخش‌های مختلف این صنعت داریم و نباید این توانمندی را با خود کم بینی از بین ببریم. ضمن اینکه نباید به بلند پروازی‌های غیرواقعی دچار شویم. باید با شناسایی فرصت‌ها به هنگام عمل کنیم و در زمان مناسب حمایت کنیم. در عین حال باید اجازه دهیم تا شرکت‌ها در زمان مناسب و در شرایط واقعی با یکدیگر رقابت کنند.

وی با تاکید براینکه باید این رقابت‌پذیری را در صنعت لوازم خانگی و تلفن همراه به طور محسوسی تقویت کنیم، گفت: امروز در صنعت لوازم خانگی شاهد یک رقابت تمام عیار هستیم. در بین محصولات مختلف بیشترین تبلیغات در حوزه لوازم خانگی وجود دارد چرا که رقابت واقعی وجود دارد. ممکن است در بخش‌هایی مانند ارائه محصولات این موضوع دچار نقص باشد اما در کلان موضوع رقابت را مشاهده می‌کنیم.

شکراللهی گفت: به دنبال این هستیم که درون‌زایی و برون‌گرایی را در اقدامات خود منعکس کنیم. امروز بازارهای صارداتی خوبی در منطقه و برخی کشورها وجود دارد. با توجه به این ظرفیت تلاش می‌کنیم تا رقابت‌پذیری را به نحوی مدیریت کنیم که خروجی آن را در حوزه صادرات شاهد باشیم.

ماندگاری و رقابت پذیری دو اصل اساسی برای جلوگیری از تجربیات شکست خورده تولید تلفن همراه هوشمند

وی در پاسخ به سوالی در مورد احتمال افزایش حقوق ورودی و عوارض گمرکی موبایل‌ها پس از عرضه محصولات ایرانی گفت: جواب این سوال سخت است اما در تلفن همراه هوشمند تجربیات شکست خورده‌ای داریم و نمی‌خواهیم این تجربیات تکرار شود. در حقیقت قصد داریم تا از تجربیات گذشته درس بگیریم. در همین راستا دو مولفه ماندگاری و رقابت‌پذیری دو اصلی است که دفتر تخصصی به آنها پایبند است.

اگر مشتری خارجی نداشته باشیم شکست خواهیم خورد

مدیر کل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت افزود: اگر امروز در صنعت تلفن همراه محصول ما مشتری خارجی نداشته باشد، از ابتدا شکست خورده خواهیم بود. ما نمی‌خواهیم صرفا یک حمایت حداکثری از تولید داخل انجام بدهیم تا بعد ببینیم نتیجه آن چه خواهد شد. فعالان را تشویق کردیم تا خود را در زنجیره‌های جهانی ببینند.

وی در خصوص مشکلات موجود در رویکرد تولید کشور گفت: این بلایی است که از دهه 40 و به دنبال راهبرد جایگزینی واردات گریبان‌گیر ما شده است و تصور می‌کردیم که تنها باید محصول نهایی تولید کنیم و سپس برویم قطعات آن را تولید کنیم. در حالی که ترکیه و چین چنین کاری نکردند و خود را در زنجیره ارزش قرار دادند.

شکراللهی با بیان اینکه بعدها که توانستند بر زنجیره ارزش مسلط شوند آمدند و محصول نهایی خود را نیز ارائه کردند، گفت: متاسفانه ما از 60 سال پیش دچار انحراف شدیم و باید از جایی این مسیر را تغییر دهیم. امروز هدف دفتر تخصصی این است که ما بتوانیم در حوزه لوازم خانگی در زنجیره ارزش قرار بگیریم و صادرات قطعات لوازم خانگی را انجام دهیم.

تمرکز وزارت صمت بر افزایش تولید با رویکرد صادراتی

مدیر کل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت در پاسخ به سوالی در خصوص تفاهم‌نامه امضا شده بین سازمان مدیریت صنعتی و دفتر لوازم خانگی وزارت صمت برای انجام رتبه‌بندی تخصصی در حوزه تولید و واردات لوازم خانگی و تلفن همراه گفت: سازمان مدیریت صنعتی اعتبارسنجی بازرگانان را به صورت عمومی و جنرال انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه با تعاملی که با دوستان در این سازمان داشتیم، بنا بر این شد تا از ظرفیت موجود در حوزه لوازم خانگی و تلفن همراه استفاده کنیم، گفت: به این ترتیب قرار است در حوزه لوازم خانگی و تلفن همراه اعتبارسنجی یا در معنای کلان تر آن رتبه‌بندی را حتی با همکاری سایر بخش‌های وزارتخانه و نهادهای مرتبط با تولید انجام دهیم.

مدیر کل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت با اشاره به اینکه حوزه تولید و خدمات پس از فروش ما در حال رشد است، گفت: هم‌اکنون شاهد هستیم که وزارت صنعت بر تدوین و اصلاح آیین‌نامه خدمات پس از فروش متمرکز شده است. در این حوزه دفتر خدمات نگهداری نیز ورود دارند.

وی افزود: تلاش ما این است تا ظرفیت سازمان مدیریت صنعتی و دفتر خدمات را با یکدیگر ترکیب کنیم تا در نهایت به مدل‌هایی برسیم که منجر به رشد کمی و کیفی تولید شود. ضمن اینکه این اتفاق می‌تواند به ما کمک کند تا در حوزه صادرات ورود جدی‌تری داشته باشیم.

دریافت رتبه بهتر با شفافیت بیشتر

شکراللهی با اشاره به اینکه در حوزه لوازم خانگی و حتی تلفن همراه رقبای جدی در منطقه داریم، گفت: در هر دو سوی این ماجرا(تلفن همراه و لوازم خانگی) نیاز داریم تا فضا را به گونه‌ای مدیریت کنیم که شرایط برای فعالان شفاف‌تر شود ضمن اینکه کیفیت نیز باید ارتقاء پیدا کند.

وی افزود: خروجی رتبه‌بندی در عمل این خواهد بود که اگر فعال صنعتی ما، چه در حوزه تولید و چه در حوزه بازرگانی، عملکرد شفاف‌تری داشته باشد، در نهایت رتبه بهتری دریافت خواهد کرد. ضمن اینکه فعالی که در شاخص‌ها عقب‌تر باشد می‌تواند براساس نتایج خود را تقویت کند.

اثرگذاری رتبه‌بندی در مدیریت منابع ارزی/ مشوق‌ها باید عملیاتی و ملموس باشد

مدیر کل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت معتقد است: در بلند مدت این طرح می‌تواند در حوزه مدیریت منابع ارزی، افزایش عمق ساخت داخل و افزایش شاخص رضایت مشتری تاثیرگذار باشد. در صنعت لوازم خانگی فعالان بر روی بخش‌های مختلفی مانند زنجیره تامین کار کردند و اقدامات خوبی انجام شده است.

وی گفت: سوال فعالان این صنعت که بر روی خدمات پس از فروش سرمایه‌گذاری کردند این است که بجز تندیس‌هایی که به ما می‌دهید این سرمایه‌گذاری چه سود دیگری برای ما دارد؟ بنابراین مشوق‌هایی که برای این دسته در نظر می‌گیریم، باید جنبه اجرایی، عملیاتی و ملموسی داشته باشد.

در نتیجه باید افرادی که می‌آیند و قیمت تمام شده خود را کاهش می‌دهند، عمق ساخت خود را افزایش می‌دهند، رضایت مشتری را جلب می‌کنند و یا برای آموزش نیروهای خدمات پس از فروش خود سرمایه‌گذاری می‌کنند، برای حاکمیت از یکدیگر تفکیک شوند. ضمن اینکه فردی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهد مشوق‌های اجرایی را از سمت ما ببیند.

طراحی مدلی برای حمایت از فعالان پیشران در جهت افزایش کیفیت

شکراللهی با بیان اینکه این تفاهم‌نامه کمک خواهد کرد تا دفتر تخصصی بتواند در راستای توسعه اعتبارسنجی از ظرفیت تیم‌های حرفه‌ای که در سازمان مدیریت صنعتی به وجود آمده استفاده کند، گفت: امیدوار هستیم این همکاری در عمل نیز افزایش پیدا کند. به این ترتیب با همکاری بین نهادها به مدلی برسیم که فعال پیشران ما حمایت شود. نتایج این حمایت را باید تولید داخل و صادرات مشاهده کنیم.

وی ادامه داد: اتفاقات جدید باید کمک کند تا حوزه صادرات را سامان دهیم. بالاخره وقتی یک شرکت محصولی را صادر می‌کند، حتی اگر آن شرکت خصوصی باشد، این کالا نام ایران را  بر روی خود دارد و ما باید از این نام محافظت کنیم.

مشاهده اثرات اولیه رتبه‌بندی تخصصی حوزه لوازم خانگی و موبایل تا اواخر سال

مدیر کل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه زمانی می‌توانیم آثار رتبه‌بندی تخصصی را در عمل مشاهده کنیم، گفت: در حوزه بازرگانی و خدمات پس از فروش می‌توانیم اثرات رتبه‌بندی تخصصی را زودتر مشاهده کنیم. این کار به کمیته‌های تخصصی گره خورده است و نمی‌توانیم بگوییم که این کار کوتاه مدت است. امیدوار هستیم اواخر یا اواسط سال شاهد مشاهده خروجی‌های تفاهم‌نامه فعلی باشیم.

وی گفت: امروز در قسمت‌هایی شاهد محصولات کیفی هستیم اما در برخی موارد چنین شرایطی وجود ندارد در نتیجه باید به صورت محصول به محصول متمرکز شویم تا در نهایت بتوانیم در خصوص این محصولات نیز به کیفیت بالاتری برسیم./تسنیم

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟

نظرات ثبت شده

  • حسین | 29 تیر 1402 در 3:59 ب.ظ

    قطعا تولید تلفن همراه بدلیل رشد سریع فناوری و نیاز به توقف تولید و تولید مدلهای جدید حداقل در بازه یکساله صرفا در صورت تولید در تیراژ بسیار بالا صرفه اقتصادی داشت بطور مثال گوشیهای ال جی هم از نظر کیفیت و هم از نظر فناوری بروز بودند این شرکت تامین کننده صفحات نمایش برای بسیاری از برندهای جهانی از جمله گوشیهای ایفون و تامین کننده بسیاری از قطعات دیگر و باتری برای سایر تولید کنندگان جهانی است و سالها تلفن های همراه خود را فقط در کشور کره جنوبی و در سالهای اخر در ویتنام تولید می کرد در نهایت بدلیل اینکه تیراژ تولید ان نسبتا پایین تر از رقبا بود در بخش موبایل دچار زیان دهی شد و در نهایت مجبور به توقف تولید گردید برند محبوب نوکیا که سمبل استحکام و انتن دهی بود بدلیل عدم توان در بروز کردن فناوری در نهایت از گردونه رقابت خارج شد در حال حاضر تعداد برندهای ایرانی در بازار کم نیستند اما یا مانند برند پر فروش Gplas کاملا آماده و حتی با درج ساخت چین رو بسته بندی وارد و یا مانند برند جی پلاس که پس از رونمایی از هرمدل مشخص می شود که قبلا با برند دیگر که معمولا در بازار چنان شناخته شده نیستند در کشور دیگر تولید و بصورت CKD وارد و در ایران مونتاژ میشوند کشور هایی نظیر هند و ویتنام با مونتاژ برندهای جهانی کار خود را آغاز و طبق قرارداد برخی از قطعات شارژر و کابل گوشی و سپس بدنه و …. را داخلی سازی نمودند بنحوی که در سالهای اخیر توانستند مونتاژ برندهای درجه یک جهانی را از انحصار چین خارج و گوشیهای اپل و سامسونگ را برای صادرات به سراسر جهان مونتاژ و در کنار همین مونتاژ به مرور برندهای بومی را در همان کارخانه ها بصورت موازی تولید و عرضه کردند تجربه موفق در این زمینه شرکت VESTEL ر ترکیه و MAAB در مکزیک است شرکت وستل ترکیه در صنعت لوازم خانگی و صوت و تصویر مونتاژ بسیاری از برندهای ژاپنی و کره جنوبی و اروپایی را سالهاست انجام می دهد بعد از اینکه سهم عمده صادرات در این بخشها را بدست اورد اقدام به عرضه محصولات قابل رقابت با برندهای جهانی با برند وستل نمود در حال حاضر رتبه نخست تولید تلوزیون در قاره اروپا و بیش از 90 درصد سهم صادرا تلوزیون ساخت ترکیه با برندهای جهانی و برند وستل را دارد و در سالهای اخیر پارا فراتر و اقدام به تاسیس پایگاه های تولیدی در سایر کشورها از جمله روسیه نموده است نمونه های دیگر مانند آرچیلیک ترکیه که در حال حاضر صاحب برندهای بکو و گروندیک برند پر سابقه و خوشنام آلمانی که در مقایس کوچکتر از وستل دارای پایگاه های تولید برون مرزی در اروپا می باشد و حتی برند AWOX ترکیه که پس از تولید تلوزیون های این برند در شرکت پارس الکتریک راسا اقدام به تاسیس کارخانه با سرمایه گذاری مستقیم در شهر سقز نمود شرکت موفق MAAB مکزیک که لوازم خانگی ان تا چند سال قبل در بازار ایران عرضه و اغلب بعنوان برند امریکایی ( شاید به دلیل وجود کشور مکزیک در قاره امریکا ) از ان یاد و یخچال های ساید بای ساید ان به دلیل قیمت ارزان بازار خوبی در ایران بود سالیان سال لوازم خانگی امریکایی را برای صادرات مجدد حتی به خود کشور امریکا تولید می کردد بعد از محدودیتهایی و اخذ عوارض سنگین که در خصوص واردات برندهای امریکایی که در خارج از امریکا مونتاژ و به کشور امریکا صادر می گردند و مشوق های در نظر گرفته شده برای تولید همان کالاها در دوره رئیس جمهور قبلی آمریکا این شرکت صرفا امتیاز تولید محصولات با برند دوو را از شرکت دانگیو دوو ( دانگیو شرکت کره جنوبی خریدار شرکت ورشکسته دوو الکترونیکس کره جنوبی که پس از حرید دوو الکترونیکس و ادغام ان در دانگیدو به دوو الکترونیکس تعییر نام و داد و دیگر در کشور کره جنوبی تولید محصولات دوو الکتررونیکس را ادامه مداد ) در کنار برند MAAB برند دوو را نیز تولید و محصولات دوو در ایران نیز در حال حاضر تحت لیسانس این شرکت تولید می شود ) در حال حاضر MAAB یا برند جهانی و در بازار خاورمیانه نیز حضور فعال دارد ایران در حال حاضر در بسیاری از رشته ها از جمله تولید انواع اجاق گاز و پکیج و هوود و شیرآلات و ابگرمکن و بخاری و … از مزیت بالای رقابتی و امکان تولید برخی از این اقلام را بصورت صد درصد داخلی دارد در دهه 90 شرکت بوتان پکیچ به کشور آلمان صادر می گرد نیروی کار ارزان انرژی ارزان مواد اولیه صد درصد داخلی و … در صورت تامین مواد اولیه به قیمت تمام شده و نه نرخ های جهانی ولو در کوتاه مدت کشور میتواند در این زمینه صادر کننده موفق باشد در دهه 50 ایران کمپرسور یخچال های داخلی را با برند ایرانی شرکت کمپرسور سازی ایران تحت لیسانس نکی ایتالیا تولید میکرد اگر واردات لبی رویه کمپرسور های ارزان قیمت گلداستار کره جنوبی در دهه 60 اتفاق نمی افتاد این شرکت ورشکسته نمی شد شرگت موتوژن تبریز تولید کننده موتورهای کولری و … تحت امتیاز وستینگهاووس امریکا کار خود را آغاز کرد اما به مرور نه تنها در تولید انواع الکتروموتور بصورت صد درصد بومی موفق شد توانست به مرور بهبودهایی در تولید محصولات و بروز رسانی فناوری انها انجام دهد قطعا در صورت خودکفایی در تولید کمپرسور یخچال و با توجه به خود کفایی در تولید انواع برد یخچال امکان تولید و صادرات یخچال های ایرانی در اینده نزدیک به بسیاری از کشورها وجود دارد