تولیدکنندگان لوازم خانگی بدون افزایش قیمت نمی توانند ادامه دهند
عباس هاشمی: مجوزی برای افزایش قیمت لوازم خانگی صادر نشده است.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، عباس هاشمی با بیان اینکه برخی از برآوردها حکایت از سهم ۳۰ تا ۳۵ درصدی قاچاق در بازار دارد، گفت: فعلاً مجوز افزایش قیمت ها صادر نشده است.
هاشمی امروز در نشست خبری اظهار کرد: تاکنون درباره مجوزهای افزایش قیمت اعلام نظر رسمی نشده، اما با توجه به نظرات وزیر صمت که به نظر میرسد اعتقاد به مکانیزم عرضه و تقاضا دارند، فکر میکنم حاکمیت در حال پذیرفتن این مکانیزم است و کم کم به آن سمت و سو میرویم.
وی افزود: بنابراین از تیر ماه سال گذشته مجوز رسمی برای افزایش قیمت نداشتیم، اما تولیدکنندگان هم بدون افزایش قیمت متناسب با اثرگذاری تورم در بخش تولید، نمیتوانند ادامه دهند. پس مجبورند برای بقای بنگاه تولیدی به شکلهای مختلف به قول آقای وزیر حتی در مواردی التماسی، مدارک خود را ارائه میدهند و ریسک تعزیرات را هم قبول میکنند. اما به هر حال در جهت تحقق شعار سال از دولت انتظار همراهی و همکاری داریم.
وی خاطر نشان کرد: در مجموع ۴۴٠ میلیون دلار سال گذشته صادرات لوازم خانگی داشتهایم.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه جلسات متوالی در حوزه قاچاق برگزار شد و شناسه کالا و کد رهگیری هم کمک کننده است، گفت: اما با توجه به هزینههای تولید، قاچاق ارزانتر تمام میشود. حدود ۳۰ درصد هزینههای تولید داخل مربوط به عوارض و مالیات است. بنابراین با در نظر گرفتن همین فاکتور، قاچاق ۳۰ درصد زیر قیمت تولید داخل است. تولیدکنندگان داخلی باید برای حفظ سهم بازار در حوزه خدمات پس از فروش و قیمت دقت لازم را داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه آمار دقیقی از قاچاق وجود ندارد، تصریح کرد: برآوردهایی که مطرح میشود این است که سهم کالای قاچاق در بازار لوازم خانگی ۳۰ تا ۳۵ درصد است، اما این رقم قطعی نیست. بخشی از مبادی ورودی قاچاق هم قانونی است. برای مثال سهمیههای پیله وری سقف و محدوده دارد و نباید از استان خارج شود، اما در مواردی نظارت کافی نیست و ممکن است بازرگانی از تهران برود و چند هزار کارت پیله وری بگیرد و لوازم خانگی وارد کند.
عباس هاشمی در ادامه با بیان اینکه ممنوعیت واردات نمیتواند دائمی باشد، گفت: حتی تولیدکنندگان هم نمیخواهند این ممنوعیت همیشگی باشد. ممنوعیت ابدی نیست مقطعی است و تولیدکنندگان هم قائل به این نیستند که ابدی باشد. البته ممنوعیت واردات صرفاً بحث حمایتی نبوده و مسئله اصلی مشکل تأمین منابع ارزی بود.
وی افزود: با بهتر شدن وضعیت ارزی، تولیدکنندگان باید بدانند این ممنوعیت تا ابد ادامه نخواهد داشت و باید از این مدت به عنوان فرصتی برای ارتقا استاندارد و کیفیت استفاده کنند. نظر ما حمایت منطقی از تولید با تغییر تعرفهها است.
به گفته وی، محدودیت واردات لوازم خانگی هر سال تمدید میشود و فعلاً تا پایان ۱۴۰۲ تمدید شده است.
هاشمی در ادامه درباره وضعیت تولید نیز گفت: تولید برخی اقلام افزایشی و برخی کاهشی بوده است. البته آمار رسمی دست وزارت صمت است. علت کاهش تولید برخی اقلام، طولانی بودن زمان تخصیص ارز است که به ۷۵ تا ۹۰ روز هم رسیده است.
وی افزود: سازمان توسعه تجارت اخیراً اعلام کرده که بازرگانان معادل ۸۵ درصد میانگین دو سال گذشته و تولیدکنندگان معادل ۱۲۵ درصد میانگین دو سال گذشته مجاز به واردات هستند. این موضوع باعث شده بانک مرکزی بخشی از پروندهها را برای گرفتن تأیید مجدد به وزارت صمت برگرداند.
به گفته عباس هاشمی واقعیت این است که باید مرکز فرماندهی واحد تولید در کشور شکل بگیرد و اداره کردن جزیرهای بخش تولید غلط است./مهر
انتهای پیام/
قطعا تولید لوازم خانگی در صورتی برای تولید کننده و مصرف کنندهمقرون به صرفه خواهد بود که تیراژ تولید بسیار بالا باشد در حال حاضر تعداد تولید کنندگان اصلی لوازم خاگی انگشت شمار و تعداد تولید کنندگان کوچک بسیار بالاست که عموما در تولید یک یا دو نوع لوازم خانگی اشتغال دارند تعداد برندهای بدون کارخانه هم بسیار بالاست صرف توان تولید کافی نیست بطور مثال فناوری تولید پنل های OLED را بسیاری از تولید گنندگان جهانی مانند سونی و لوه آلمان سالها قبل از ال جی در اختیار داشتند اما هم اکنون بجای تولید پنل OLED ان را از ال جی می خرند چون خرید ان کاملا به صرفه تر از تولید ان است با توجه به تیراژ تولید همین شرکت ال جی تلفن های هماه خوبی تولید می کرد اما بدلیل تیراژ پایین برایش به صرفه نبود بنابر این تولید ان را متوقف کرد در حال اضر سامسونگ بزرگترین تولید کننده تلوزیون در دنیاست اما با روند افزایش سهم بازار تلوزیونهای ارزان قیمت چینی چه بسا تا یک دهه اینده تولید تلوزیون توسط سامسونگ متوقف شودقطعا ازاد سازی قیمت مواد اولیه و قیمت فروش هر چند در کوتاه مدت موجب توقف تولید بسیاری از برندهای کم تیراژ گردد اما قطعا در اینده علاوه بر تامین نیاز بازار زمینه صادرات انبوه را بدلیل ارزانی مواد اولیه انرژی و نیروی کار در ایران فراهم خواهد ساخت