افزایش قیمت لوازم خانگی توسط تولیدکنندگان تکذیب شد
عضو هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران هرگونه افزایش قیمت این کالاها توسط تولیدکنندگان را تکذیب کرد و از کاهش چشمگیر قدرت خرید مردم در سال گذشته خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، عضو هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران هرگونه افزایش قیمت این کالاها توسط تولیدکنندگان را تکذیب کرد و از کاهش چشمگیر قدرت خرید مردم در سال گذشته خبر داد.
با وجود اینکه اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی از افزایش قیمت برخی کارخانهها در ماه آخر سال ۱۴۰۲ گلایه کرده بود، سعید رضوانی، عضو هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران هر گونه افزایش قیمت لوازم خانگی را تکذیب کرد و گفت: به دلیل رکود اقتصادی هیچ کارخانهای در سال ۱۴۰۲ قیمت محصولات خود را افزایش نداده است. تنها افزایش قیمتی که در سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاد در خرداد بود و پس از آن هیچ تغییری در قیمتها در هیچ یک از واحدهای تولیدی اتفاق نیفتاد.
وی افزود: در سالهای اخیر افزایش مستمر و بیرویه قیمت ارز و به دنبال آن افزایش قیمت مواد اولیه تولید لوازم خانگی قیمت تمامشده کالاها را به شدت بالا برده است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اراک ادامه داد: بخشی از ارز موردنیاز برای تولید لوازم خانگی از محل ارزهای ۴۲۰۰۰ تومانی تامین میشد اما تولیدکنندگان برای تامین بخشی دیگر مجبور به تامین مواد اولیه تولید با قیمت ارز در بازار آزاد هستند.
رضوانی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت تمامشده لوازم خانگی به کاهش قدرت خرید مردم انجامیده است زیرا درآمد جامعه همگام با افزایش هزینههای تولید رشد نیافته و این موضوع در یک سال گذشته برجستگی بیشتری داشته است؛ در نتیجه اینها تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور امروز با مازاد تولید نسبت به تقاضا روبهرو هستند.
وی در نهایت گفت: در شرایط مازاد تولید داخلی صادرات هم عملی نیست چون قیمت تمامشده تولید در کشور به اندازهای بالاست که امکان عرضه محصولات ایرانی با قیمت رقابتی در بازار جهانی لوازم خانگی از بین رفته است./ایلنا
انتهای پیام/
در سایت بسیاری از تولید کنندگان لوازم خانگی پرفروش بازار حتی شرکتهای دولتی مانند شهاب وابسته به بنیاد اقتصادی کوثر( وابسته به بنیاد شهید انقلاب اسلامی ) و پارس الکتریک و لوازم خانگی پارس وابسته به شستا ( سازمان تامین اجتماعی ) با قید بزودی فروش مستقیم و اینترنتی متوقف شده و در شرکتهای بزرگ تولید لوازم خانگی مانند گلدایران ، مادیران ، گروه انتخاب فقط کالاهای کم تقاضا انهم با قیمت بالا برای فروش وجود دارد با توجه به کاهش قدرت خرید مردم در سال 1403 ( تفاوت بین نرخ تورم رسمی ونرخ افزایش دستمزد کارگران و کارمندان ) قطعا در سال جاری هم با کاهش تقاضا مواجه هستیم اما تقاضا برای برندهای ایرانی پرفروش خوش نام و خوش قیمت کماکان بالاست اما بساط برندهای بدون کارخانه که تولید محصولات انها توسط کارخهانجات بزرگ انجام میشود و تولید کنندگان کوچک که بدلیل پایین بودن میزان تولید قیمت تمام شده انها بالاست جمع میشود همان اتفاقی که در ابتدای دهه 70 خورشیدی افتاد