راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی یا لپ تاپ
در این مطلب قصد داریم تا به بررسی این مشکل و راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی و لپ تاپ بپردازیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، در دنیای امروزی که تکنولوژی حرف اول را می زند، گوشی و لپ تاپ و… جزو پر استفاده ترین لوازم در طول شبانه روز هستند و این استفاده زیاد در برخی مواقع ممکن است سبب بروز مشکلاتی شود. به طور کلی یکی از مشکلات رایج برای انواع لوازم الکترونیکی، داغ شدن آن ها است. این داغ شدن می تواند علل های متفاوتی از قبیل استفاده زیاد، خرابی قطعات، سیستم نامناسب و… باشد. که در این مطلب قصد داریم تا به بررسی این مشکل و راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی و لپ تاپ بپردازیم.
همچنین در این مطلب می خوانید:
- جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ هنگام بازی
- علت داغ شدن لپ تاپ لنوو
- علت داغ شدن لپ تاپ اچ پی
- داغ شدن لپ تاپ هنگام شارژ
معرفی راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی یا لپ تاپ
به طور کلی داغ شدن گوشی یا لپ تاپ هنگام اجرای کار های سنگین مانند بازی ، ویرایش عکس و فیلم و… امری طبیعی است. اما در برخی مواقع دمای زیاد لپ تاپ و داغ کردن لپ تاپ شما می تواند علت های دیگری داشته باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم. همچنین راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی یا لپ تاپ را به شما خواهیم گفت. داغ شدن بیش از حد هر وسیله ای می تواند عواقبی چون افت کارایی یا خرابی را به دنبال داشته باشد و در صورتی که متوجه همچین مشکلی در گوشی یا لپ تاپ شدید هر چه سریع تر آن را پیگیری کنید.
نشانه های داغ کردن لپ تاپ
با باریک تر شدن لپ تاپ ها طی چند سال اخیر مشکل داغی در این وسیله بیشتر از قبل شده است. در عین حال اجزای داخلی آن ها نیز می توانند در دما های بالا تر کار کنند و گاهی لپ تاپ های امروزی بیشتر گرم می شوند که لزوما به معنی گرمی لپ تاپ نیست. اما نشانه های داغ شدن لپ تاپ ها عبارتند از:
- داغ شدن بدنه لپ تاپ به شکلی که نمی توانید بیش از چند ثانیه آن را لمس کنید.
- چرخش دائمی فن با حداکثر سرعت و تولید صدا های غیر عادی هنگام دمای زیاد لپ تاپ
- کار نکردن فن حتی حین استفاده سنگین از لپ تاپ
- بروز خطا و صفحه آبی مرگ حین استفاده سنگین
- کند شدن لپ تاپ بدون علت
- خاموشی ناگهانی بدون هشدار
- هنگ کردن و بی حرکت شدن صفحه و ماوس
دلایل داغ شدن لپ تاپ و راه حل آن
-
تهویه ضعیف
یکی از اصلی ترین علت های گرم شدن لپ تاپ می تواند تهویه ضعیف آن باشد. هنگامی که لپ تاپ را روی فرش، بالش، پتو یا پاهایتان می گذارید سبب مسدود شدن منافذ ورود و خروج هوا می شوید که همین امر سبب بالا رفتن دمای لپ تاپ می شود.
راه حل: از لپ تاپ روی سطوح صاف و سخت استفاده کنید. و یا از کول پد های مجهز به فن استفاده کنید. به طور کلی فاصله سطح با لپ تاپ باید رعایت شود.
-
گرفتگی مجرای هوا و فن ها
وجود گرد و خاک همیشه سبب بروز مشکلاتی می شود. به مرور زمان گرد و خاک روی مجاری هوا و اجزایی مانند فن، حرارت گیر و دهانه ورود و خروج هوا می نشیند و سبب رو دور تند افتادن فن نیز می شود.
راه حل: برای رفع این مشکل از هوای فشرده برای تمیز کردن مجرای هوا و خنک سازی لپ تاپ استفاده کنید. به هیچ عنوان از سشوار ، جارو برقی و یا اسپری های شیمیایی برای نظافت لپ تاپ استفاده نکنید.
-
ضعف فن و خشک شدن خمیر رسانای گرما
پس از چندین سال استفاده از لپ تاپ، فن و خمیر ناقل گرما کارایی اولیه خود را نخواهد داشت که همین مسئله سبب گرمای بیش از حد لپ تاپ می شود. هنگامی که فن تمیز است و اما همچنان صدای غیر عادی تولید می کند از علت بروز این مشکل است.
راه حل: اگر پوشش گارانتی به اتمام رسیده، بایو فن لپ تاپ و خمیر رسانای گرما را تعویض کنید.
-
عدم نصب درایور یا استفاده از درایور قدیمی
نصب نبودن درایور به روز سبب کار کرد غیر بهینه اجزایی مانند CPU و گرافیک می شود که همین امر باعث داغ شدن لپ تاپ و مصرف باتری می شود.
راه حل: سعی کنید از جدید ترین نگارش از درایور استفاده کنید.
-
مشکلات نرم افزاری و کهنگی سیستم عامل
گاهی خطا های نرم افزاری و برنامه های معیوب سبب می شوند تا سی پی یو لپ تاپ شما همواره در گیر باشد که سبب گرمای بیش از حد در لپ تاپ می شود. اجرای ناخواسته برنامه ها با راه اندازی ویندوز نیز سبب افزایش لود پردازنده و در نتیجه بیشتر شدن دما می شود.
راه حل: باید تمامی برنامه های معیوب را پاک کنید و با بررسی لیست استارتاپ ویندوز مانع از اجرای ناخواسته برنامه های غیر ضروری شوید.
-
استفاده از آنتی ویروس های سنگین
به طور کلی سخت افزار های لپ تاپ ها از کامپیوتر ضعیف تر هستند، برخی از آنتی ویروس ها و برنامه های امنیتی برای نصب روی لپ تاپمناسب نیستند و سبب لود شدید CPUمی شوند که عواقب آن گرمای بیش از حد لپ تاپ است.
راه حل: از آنتی ویروس های متناسب با ویندوز و لپتاپ خودتان استفاده کنید.
-
آلودگی به بد افزار
در صورتی که Task Manager ویندوز، استفاده شدید از منابع سخت افزاری مانند گرافیک و سی پی یو را نشان می دهد اما پردازش ها آن برای شما آشنا نیست مسئله آلودگی به بد افزار ها مطرح است. مخصوصا بد افزار های CryptoMining ، که قدرت پردازشی لپ تاپ شما برای استخراج ارز های مجازی و کسب درامد استفاده می کنند.
راه حل: با نصب یک آنتی ویروس قوی و به روز لپ تاپ خود را اسکن کرده و مشکل را رفع کنید.
-
داغ شدن لپ تاپ هنگام شارژ
از اشنباهات رایج اکثرا افراد استفاده از لپ تاپ هنگام شارژ است. بازی های سنگین یا اجرای نرم افزار های سنگین سبب داغ شدن لپ تاپ هنگام شارژ می شوند. باتری هنگام شارز از خود حرارت تولید می کند و این حرارت به سایر قطعات سرایت کرده و دمای لپ تاپ تا حد زیادی بالا می رود.
راه حل: هنگام شارژ دستگاه از لپ تاپ استفاده نکنید.
۷ روش جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ هنگام بازی
گفتیم که یکی از علت های داغ شدن لپ تاپ اجرای بازی و برنامه های سنگین است. از این رو در این قسمت به آشنایی با ۷ روش جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ هنگام بازی میپردازیم که با رعایت آن ها قطعا کمتر شاهد گرم شدن لپ تام های گیمینگ خود خواهید بود:
- بستن برنامه هایی که لازم ندارید.
- تعویض خمیر حرارتی برای پردازنده یا کارت گرافیکی
- تنظین سرعت فن ها از طریق چک کردن Bios
- تمیز کردن و سرویس لپ تاپ
- تعویض فن معیوب
- قرار دادن لپ تاپ روی یک سطح صاف و سخت
- برگرداندن سیستم از حالت اورکلاک به حالت قبلی
تا اینجای مطلب به خوبی با جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ آشنا شدید. مواردی که در ارتباط با داغ شدن لپ تاپ ها گفته شد تقریبا در تمامی برند های تولیدی مشترک است. به طور مثال علت داغ شدن لپ تاپ لنوو و علت داغ شدن لپ تاپ اچ پی می تواند مشترکا مرتبط با استفاده هنگام شارژ یا بازی های سنگین و یا هر یک از موارد گفته شده در این مطلب باشند. حال که به خوبی با تک تک موارد مرتبط با گرم شدن بیش از حد لپ تاپ ها آشنا شدید باید به بررسی داغ کردن گوشی و راه حل های آن بپردازیم.
نشانه های داغ کردن گوشی
به طور کلی علت های زیادی نظیر بازی های سنگین، استفاده بیش از حد از گوشی یا دوربین آن، تابش مستقیم آفتاب، تماشای آنلاین، استفاده حین شارژ و … همگی می توانند سبب داغ شدن گوشی شما شوند. از نشانه های داغ شدن گوشی می توان به این موارد اشاره کرد:
- داغ شدن پشت گوشی و صفحه
- هنگ کردن گوشی
- کند کار کردن گوشی
- ضعیف شدن تاچ گوشی
علت داغ شدن گوشی های اندروید
گوشی های اندروید نظیر سامسونگ، هوآوی و… داغ شدن گوشی خیلی مشاهده می شود. از اصلی ترین علل های این مشکل هم باتری های آسیب دیده هستند. سایر علت های داغ شدن گوشی های اندرویدی عبارتند از:
- استفاده بیش از حد CPU توسط یکسری از نرم افزار ها
- زیاد بودن نور صفحه
- اینترنت 3G در گوشی های اندروید مصرف باتری را افزایش می دهد.
- نصب بازی های سنگین
- ویروسی شدن گوشی های اندروید
- باتری آسیب دیده
- استفاده از شارژر های بی کیفیت و تقلبی
- نوسانات برقی
☆ حل مشکل های نرمافزاریوشی های اندرویدی از حل مشکلات سخت افزاری آن راحت تر است.
علت داغ شدن گوشی های آیفون
این که گوشی های آیفون به خاطر عدم اجازه نصب نرم افزار های نامعتبر، بخواهد ویروسی شود بسیار پایین است. اما غیر از این موضوع عوامل دیگری نیز وجود دارند که ممکن است سبب داغ شدن گوشی آیفون شوند:
- آسیب باتری
- حجم بالای اپلیکیشن های باز روی گوشی
- حجم بالای دانلود ها
- بالا بودن نور صفحه
- فعال بودن برنامه های وای فای، بلوتوث، لوکیشن و.. به طور همزمان
- استفاده از شارژر های تقلبی
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم تا به بررسی راه های جلوگیری از داغ شدن گوشی یا لپ تاپ را به شما بگوییم. به طور کلی بهتر است برای استفاده از لوازمی نظیر لپتاپ و گوشی نکاتی مانند عدم استفاده طولانی مدت، بستن برنامه های اضافی، سرویس و نظافت به موقع لپ تاپ، بررسی درایور و آنتی ویروس ها و… توجه کنید. همچنین در صورتی که گوشی شما دچار این مشکل شد بهتر است به یک تعمیرکار گوشی مراجعه کنید تا به شکل دقیقی این مشکل را رفع کند.
انتهای پیام/