برخی از کارشناسان در مورد ورود کالا های قاچاق به کشور می گویند: یک‌سوم کالاهای بازار به صورت قاچاق وارد کشور شده‌‌‌اند. در بازار لوازم خانگی اکثرا کالا های بی کیفیت و فیک با گارانتی تقلبی عرضه می شوند و همچنین بخشی از کالاها در زیرپله‌‌‌های داخل تولید و تنها برچسب و لوگوی برندهای مطرح روی آنها درج می‌‌‌شود و به اسم کالای برند آن ها را به فروش می رسانند.

نایب‌رئیس هیات‌مدیره یکی از تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور معتقد است: قاچاق موضوعی است که در حال حاضر ذهن تولیدکننده ایرانی را به خود مشغول و ضربه بزرگی را به بازار آنها وارد کرده و متاسفانه عزم بزرگی برای مقابله با آن دیده نمی‌‌‌شود.

همچنین حسین تنهایی در این مورد افزود: با وجود این شرایط در بازار لوازم خانگی به جرعت می توان گفت بزرگ ترین رقیب تولیدکننده های لوازم خانگی ایرانی، وجود لوازم خانگی قاچاق در بازار است و برای جلوگیری و کاهش این مشکل مسئولان باید تصمیماتی بگیرند.

بررسی های انجام شده و رصد بازار لوازم خانگی و محصولات نشان می دهد که محصولات بزرگ و پر مصرف لوازم خانگی تولید داخل در مقایسه با برند های خارجی باز هم ارزان تر از اجناس قاچاق عرضه می شوند. برای مثال قیمت یخچال های ساید بای ساید برند های ایرانی در مقایسه با برند خارجی 30 تا 40 میلیون ارزان تر است. در حالی که یخچال ساید بای ساید ایرانی با خارجی فرق چندانی ندارد و  مشخصات فنی نزدیک و مشابهی دارند. به علاوه لوازم خانگی های ایرانی دارای گارانتی و خدمات پس از فروش معتبری نسبت به محصولات قاچاق و خارجی دارند. در نتیجه خرید محصولات ایرانی کاملا مقرون به صرفه است.

اما نکته ای هم که در رابطه با کالا های قاچاق باید توجه کنید این است که کالاهای غیررسمی و قاچاق بدون احتساب هزینه‌‌‌های سربار مانند تعرفه‌‌‌های گمرکی، مالیاتی، خدمات پس از فروش، جشنواره‌‌‌های فروش و تبلیغات در ایران به فروش می‌‌‌رسند اما تولیدکننده ایرانی باید همه کانال‌‌‌های رسمی و قانونی در نرخ‌‌‌گذاری و عرضه محصول به بازار و خدمات پس از فروش به مشتری را طی و بخش زیادی از سرمایه خود را صرف بازاریابی و تبلیغات کند./ دنیای اقتصاد

انتهای پیام/