سامانه تحلیل بازار و پویایی های صنایع لوازم خانگی رونمایی شد
سامانه تحلیل بازار و پویایی های صنایع لوازم خانگی با هدف نمایان کردن تصویری واضح از صنعت لوازم خانگی به لحاظ آماری رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، نشست تخصصی آینده نگاری راهبردی صنعت لوازم خانگی در ایران با حضور مهندس علیرضا محمدی دانیالی؛ رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، دکتر سهیل پور حاجی حسینی؛ نماینده مرجع سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، دکتر فرشاد براتی؛ مجری برگزاری کننده بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی تهران و دکتر محسن کشاورز ترک؛ عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی صبح روز گذشته(دوشنبه 22 مردادماه 1403) برگزار شد.
این نشست در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه لوازم خانگی کشور با محوریت آینده کسب و کار صنعت لوازم خانگی ایران، زمینه های همکاری با سازمان های بین المللی در صنعت لوازم خانگی و همچنین چشم انداز صنایع لوازم خانگی در آینه برنامه هفتم پیشرفت میزبان اهالی رسانه و فعالین این حوزه بود.
سامانه تحلیل بازار و پویایی های صنایع لوازم خانگی در جریان این مراسم با هدف نمایان کردن تصویری واضح از صنعت لوازم خانگی به لحاظ آماری رونمایی شد و از ویژگی های این سامانه می توان به انتشار تمامی داده های مرکز اطلاعات از سال 1380 به تفکیک استان ها و نمایش قیمت های مواد اولیه جهانی و کسب اطلاعات از عملکرد کدهای زیر محصولی برای فعالین حوزه تجارت نام برد.
مجری برگزاری کننده بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی تهران طی این نشست با تشریح وضعیت صنعت لوازم خانگی گفت: این صنعت پیشران منجر به اشتغال آفرینی مستقیم بیش از 300 هزار نفر و غیر مستقیم حدود یک میلیون نفر شده و در جایگاه سوم پس از نفت و صنعت خودرو قرار گرفته است.
دکتر فرشاد براتی ادامه داد: صنعت لوازم خانگی موتور پیشران صنایع بالادستی مانند فولاد و پتروشیمی تلقی می شود و در واقع عاملی موثر برای حرکت به اقتصاد بدون نفت است.
وی افزود: میزان عمق ساخت داخل محصولات لوازم خانگی مانند یخچال فریزر، لباسشویی و مایکروویو در حال حاضر 70 درصد بوده و در حالی که این رقم برای کالاهایی مانند کولر آبی و اجاق گاز فر دار به بیش از 95 درصد رسیده است.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در جریان این نشست از راه اندازی پروژه آینده نگاری راهبردی صنعت لوازم خانگی با همکاری وزارت صمت و همچنین انجمن صنایع لوازم خانگی خبر داد و گفت: نمایشگاه امسال فرصت خوبی بود برای نگاه جدی تر به چشم انداز این صنعت و در این راستا مذاکراتی با تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور شد.
دکتر محسن کشاورز ترک ادامه داد: اکثر تولیدکنندگان لوازم بیشتر درگیر مشکلاتی مانند تخصیص ارز و تحریم ها هستند و کمتر برای آینده صنعت لوازم خانگی برنامه دارند البته تعداد محدودی از شرکت ها برای توسعه برند و همچنین ساماندهی موضوعات بین المللی خود اقداماتی انجام داده اند و اهداف بلند مدت دارند.
وی افزود: برندهای لوازم خانگی کم کم باید به سمت تصویر سازی برای آینده حرکت کرده و اهداف بلند مدت برای خود تعیین کنند. تمرکز بر روی مشکلات موجود و نگاه به گذشته نمی تواند منجر به پیشرفت این صنعت مهم و کلیدی شود.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در ادامه پایداری، دیجیتالی شدن و هوشمندسازی، تغییر در الگوی خرید مصرف کنندگان، بین المللی سازی، رشد طبقه متوسط و افزایش تقاضا را پنج روند اصلی بازار جهانی لوازم خانگی عنوان و در پایان تاکید کرد که آینده بزرگ صنعت لوازم خانگی باید به صورت دسته جمعی باشد.
انتهای پیام/