اخبار لوازم خانگی

نگاهی به فرآیند کنترل کیفیت در کارخانه پاکشوما

18 آبان مصادف روز ملی کیفیت نام گذاری شده و به همین بهانه به برخی از مراحل و روش‌های اصلی پروسه کنترل کیفیت در محصولات پاکشوما پرداخته ایم.

بهنام وحیدی | 4 هفته قبل

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، 18 آبان مصادف روز ملی کیفیت نام گذاری شده و این روز فرصتی است برای توضیح فعالیت‌ها و تلاش‌های تولیدکنندگان لوازم خانگی که در توسعه و ارتقای کیفیت کشور نقش مهمی ایفا می‌کنند. به همین بهانه به برخی از مراحل و روش‌های اصلی پروسه کنترل کیفیت در محصولات پاکشوما پرداخته‌ایم.

پاکشوما به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌ی انواع لوازم‌خانگی سفید در خاورمیانه سهم زیادی از بازار ایران را به خود اختصاص داده و سرمایه عظیمی را صرف بالا بردن کیفیت و استانداردهای محصولات خود می‌کند. این مجموعه با زیرساخت تولیدی بیش از 300 هزار مترمربع، محصولات خود را  با رعایت بالاترین استانداردهای بین‌المللی و کنترل کیفیت روانه بازار می کند.

کنترل کیفیت (QC) در صنعت لوازم خانگی چیست؟

کنترل کیفیت (QC) در صنعت لوازم خانگی به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و فرآیندهایی اطلاق می‌شود که به منظور تضمین کیفیت محصولات تولیدی انجام می‌گیرد. این پروسه شامل مراحل مختلفی است که به بررسی و ارزیابی محصولات در تمام مراحل تولید می‌پردازد. در این‌جا به برخی از مراحل و روش‌های اصلی پروسه کنترل کیفیت در صنعت لوازم خانگی اشاره می‌شود:

1. برنامه‌ریزی مراحل کنترل کیفیت محصولات: تعیین استانداردهای کیفیت مورد نظر که محصولات باید بر اساس آن‌ها تولید شوند، تدوین مستندات و روش‌های اجرایی برای تحقق استانداردهای کیفیت.

2. کنترل ورودی: بررسی و تأیید کیفیت مواد اولیه و قطعات ورودی به کارخانه، انجام آزمایشات اولیه بر روی تأمین‌کنندگان برای اطمینان از کیفیت مواد اولیه.

3. کنترل فرآیند تولید: نظارت بر تولید و فرآیندهای ساخت لوازم‌خانگی به منظور شناسایی و جلوگیری از عیوب احتمالی، استفاده از ابزارها و تکنیک‌های کنترل آماری کیفیت (مثل نمودارهای کنترلی) برای پایش مستمر فرآیندها.

4. کنترل خروجی: انجام آزمایشات نهایی بر روی محصولات قبل از عرضه به بازار، ارزیابی محصولات از نظر عملکرد، ایمنی و رضایت مشتری.

5. بازخورد و بهبود مستمر: جمع‌آوری داده‌ها و نظرات مشتریان و استفاده از آن‌ها برای بهبود کیفیت محصولات و فرآیندها و همچنین برگزاری جلسات بررسی کیفیت برای شناسایی نقاط ضعف و برنامه‌ریزی برای اصلاح آن‌ها.

6. گواهینامه‌ها و استانداردها: پیروی از استانداردهای بین‌المللی (مانند ISO 9001) و دریافت گواهینامه‌ها برای تایید کیفیت محصولات. – توجه به استانداردهای ایمنی و زیست‌محیطی برای جلب اعتماد مشتریان و رعایت قوانین.

نگاهی به مسیر کنترل کیفیت در پاکشوما؛ بررسی کیفیت توسط پیمانکاران

به طور کلی مراحل کنترل کیفیت در کارخانه پاکشوما را می‌توان به چند مرحله اصلی تقسیم کرد. اولین مرحله ورود قطعات تولید شده توسط پیمانکاران پاکشوما به کارخانه است. در واقع بخشی از قطعات مورد نیاز تولید محصولات پاکشوما توسط با کیفیت‌ترین پیمانکاران ایرانی ساخته و به کارخانه پاکشوما وارد می‌شود. با این حال در همان مرحله اول ورود، ناظران کنترل کیفیت، قطعات وارد شده را از لحاظ ظاهری، کیفیت ساخت و حتی وزن آن بررسی می‌کنند تا پیمانکار طرف قرارداد با شرکت پاکشوما، قطعات سفارش شده را به درستی و با کیفیت بسیار بالا تولید کرده باشد.

کیفیت قطعات تولید شده در پاکشوما

یکی دیگر از مراحل کنترل کیفیت در کارخانه پاکشوما مربوط به قطعات تولید شده توسط خود کارخانه است. بخش مهمی از قطعات محصولات تولیدی شرکت، در کارخانه پاکشوما و با مواد اولیه با کیفیت تولید می‌شود. ناظران کنترل کیفیت برای بهبود کیفیت کالای نهایی، از بررسی قطعات تولید شده در کارخانه نیز عبور نخواهند کرد و قطعات با دقت بالا بررسی می‌شوند. این فرآیند کمک می‌کند تا قطعات پیش از ورود به خط تولید، از لحاظ کیفی بررسی شده و محصول نهایی بتواند رضایت کامل مشتری را جلب کند.

نظارت بر قطعات مونتاژی قرار گرفته بر روی خط تولید

بخشی از قطعات ورودی به کارخانه و البته قطعات تولید شده، پس از ورود به خط مونتاژ، مجددا توسط ناظران کنترل کیفیت بررسی می‌شوند. به عنوان مثال برای تولید ماشین لباسشویی قطعات زیادی در کارخانه تولید می‌شود. بخشی از این قطعات مربوط به درام (دیگ لباسشویی) می‌شود. پس از مونتاژ کامل درام لباسشویی، کنترل کیفیت به بررسی دقیق درام مونتاژ شده می‌پردازد تا مونتاژ قطعات برای ساخت درام، به درستی صورت گرفته باشد.

ایمنی مهمتر از عملکرد

تا اینجای کار فرآیندهای بازرسی کیفی ناظران با دقت صورت گرفته اما مهمترین بخش نظارت در حوزه ایمنی محصولات است. از این مرحله به بعد، تمامی محصولات تولید شده از لحاظ ایمنی و برقی به صورت 100% بررسی می‌شوند. نشتی برق یکی از مهمترین بخش‎های کنترل کیفیت در مراحل پایانی تولید محصول است که ناظران کنترل کیفیت، این قسمت را با دقت بسیار بالایی بررسی خواهند کرد.

آزمایشگاه‌های مختلف و مجهز در پاکشوما

بازدید خبرنگار «ال کا ایران» از کارخانه پاکشوما نشان داد که این تولیدکننده لوازم خانگی ایرانی، آزمایشگاه‌های مختلفی برای کیفیت محصولات خود دارد. در یک آزمایشگاه به بررسی عملکرد محصولاتی نظیر ماشین ظرفشویی و جاروبرقی می‌پردازد. و در آزمایشگاه دیگر میزان مصرف آب، مصرف برق، مقاومت و … را اندازه گیری می‌کند. به عنوان مثال برای بررسی کیفیت و زنگ زدگی سبدهای ظرفشویی تولید شده در پاکشوما، سبد و سایر فلزاتی که به صورت مداوم در معرض رطوبت و آب قرار دارند، از دستگاه پاشش نمک که با نام تست مه نمک شناخته شده، استفاده می‌شود. برای کیفیت عملکرد ماشین لباسشویی از ماشین لباسشویی مرجع کمک می‌گیرند. حتی محیط هایی با درجه رطوبت بالا، گرم و سرد نیز وجود دارد تا عملکرد یخچال فریزرها در آن بررسی شود. علاوه بر همه این آزمایشات، تست فعالیت مداوم محصول نیز در کارخانه پاکشوما صورت می‌گیرد و محصولات تولید شده بر اساس استانداردهای موجود چندین روز به صورت مداوم کار خواهند کرد تا کیفیت تولید بررسی شود.

آنچه گفته شد خلاصه‌ای از فرآیند کنترل کیفیت محصولات در کارخانه لوازم خانگی پاکشوما بود. فرآیندهایی که جزئیات بسیار زیادی دارند و باید برای هر کدام ساعت‌ها وقت گذاشت. کشور‌ها از لحاظ اقتصادی زمانی پیشرفت می‌کنند که تولیدکننده‌ها و صادرکننده‌ها بحث تولید کیفی را مدنظر داشته باشند. پاکشوما در این مسیر حرکت کرده  و به عنوان یکی از پیشروان صنعت لوازم خانگی در کشور همواره توجه ویژه‌ای به کیفیت محصولات خود داشته است.

موضوع کیفیت به رقابت‌پذیری برندها کمک می کند و در واقع مشتری به سمت محصولی می‌رود که از کیفیت و استانداردهای لازم برخوردار باشد. در همین راستا، پاکشوما تحقیق و توسعه، کنترل کیفیت و خدمات پس از فروش را در دستور کار خود قرار داده و در این سه بخش سرمایه‌گذاری‌های عظیمی انجام داده است. در واقع این مجموعه به لطف بهره بردن از متخصصان و کارشناسان زبده و تجهیزات دقیق و پیشرفته، تمامی مراحل تولید را با دقت بالا جلو می‌برد و در نهایت با انجام آزمایش‌‌های متنوع، عملکرد محصولات خانگی خود را مورد آزمون و خطا قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟