هیچ گرانفروشی در بازار لوازم خانگی گزارش نشده است
رئیس اتحادیه لوازم خانگی: گرانفروشی رسمی از سوی فروشندگان لوازم خانگی مشاهده نشده است.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، نسرین اجاقی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی، در برنامه پایش اظهار کرد: در سالهای اخیر به دلیل کاهش توان خرید مردم، تقاضا برای لوازم خانگی کاهش یافته است. با این حال، تولید ۲۰ میلیون قطعه لوازم خانگی در کشور نشاندهنده عدم کمبود در عرضه این محصولات است.
وی افزود: تغییر ساختار هزینهای شرکتها و تأثیر نرخ ارز بر برخی از محصولات، موجب تغییرات قیمتی شده است. با این حال، پایین بودن قیمتها به نفع تولیدکنندگان است؛ زیرا افزایش تولید به بهبود بازار منجر میشود.
پازوکی، رئیس اتحادیه لوازم خانگی، نیز در این برنامه بیان کرد: قیمت مصرفکننده توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان تعیین میشود. تاکنون افزایش قیمت رسمی در بازار نداشتهایم. طبق قانون، سود مجاز فروش برای فروشندگان ۱۷.۵ درصد تعیین شده است، اما در عمل حاشیه سود فروشندگان در مواردی به ۱۰ درصد یا حتی کمتر کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در برخی موارد، حاشیه سود خردهفروشیها به ۳ درصد و حتی در عمدهفروشیهایی مانند سهراه امینحضور به یک درصد هم نمیرسد.
رشد صادرات لوازم خانگی
پازوکی اعلام کرد که صادرات لوازم خانگی از ۲۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۶ به ۴۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
تعداد تولیدکنندگان و نقش سامانه جامع تجارت
او یادآور شد که ۱۱۰۰ تولیدکننده لوازم خانگی در کشور فعال هستند. همچنین، توزیعکنندگان با سامانه جامع تجارت درگیر بوده و این روند به شفافیت در بازار کمک میکند.
پازوکی تأکید کرد: افزایش قیمتهای رسمی در بازار لوازم خانگی نداشتهایم، اما گاهی شاهد تغییرات قیمتی غیررسمی هستیم. این تغییرات ناشی از نوسانات روزانه بوده و قیمتها بر اساس شرایط بازار به مشتریان ارائه میشود.
وی خاطرنشان کرد: کاهش قیمت لوازم خانگی به نفع فروشندگان است، زیرا قیمت مناسبتر منجر به افزایش فروش میشود.
کاهش شکایات از گرانفروشی
پازوکی با اشاره به کاهش شکایات به اتحادیه گفت: عدم وجود تعرفههای غیرمنصفانه و نرخنامههای تعیینشده، باعث کاهش تخلفات در این حوزه شده است./باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/