برند جهانی “ساروق” نشانگر کیفیت و قدمت فرش استان مرکزی
هیاتی مدیریت شهری اسلوونی در جریان سفر به استان مرکزی از شرکت فرش استان بازدید کرده و با فعالان صنعت فرش استان به گفتگو نشستند.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، هیاتی از کشور اسلوونی متشکل از معاون و مشاور شهردار ماریبور در بازدید از شرکت سهامی فرش ایران – اراک جلسهای با اعضای کمیته فرش و تولیدکنندگان و فعالان این عرصه برگزار کردند.
در این جلسه شفیعی رئیس شرکت سهامی فرش ایران – اراک با تاکید بر اینکه فرش در استان مرکزی از قدمت بالایی برخوردار است و این استان برندی جهانی به نام برند فرش ساروق را در خود دارد، اظهار کرد: فرش استان مرکزی از نظر بافت، اندازه، رجشمار و رنگآمیزی طبیعی و گیاهی تنوع بالایی دارد.
وی تعداد بافندگان فعال در استان مرکزی را حدود 30 هزار نفر عنوان کرد که سالانه 60 هزار مترمربع فرش در استان میبافند و افزود: در استان مرکزی شرکت سهامی فرش ایران، اتحادیه فرش دستباف روستایی و کمیته امداد بزرگترین تولیدکنندگان فرش به شمار میروند.
شفیعی در ادامه به معرفی شرکت سهامی فرش ایران پرداخت و گفت: شرکت دارای 43 شعبه اصلی و 65 شعبه فرعی است که دارای واحد رنگرزی، ریسندگی، بافندگی و عملیات پایانی فرش در قالب کارخانهای در استان البرز است.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه ایران رکوردار ثبت بزرگترین فرش جهان به متراژ شش هزار و 500 متر در کتاب گینس است، تصریح کرد: فرش استان مرکزی از نظر صادرات در سالهای اخیر با مشکلاتی روبرو شده است و در حال حاضر سالانه شش تا هفت هزار متر مربع فرش از استان صادر میشود و بازارهای هدف آلمان و امریکاست.
رئیس شرکت سهامی فرش ایران – اراک با تاکید بر اینکه در گذشته استان مرکزی در زمینه فرش همچون یک تجارتخانه بوده است، به برند فرش ساروق اشاره کرد و گفت: استحکام، دوام و تنوع رنگ و استفاده از رنگهای طبیعی از ویژگی های فرش ساروق است.
به گزارش ایسنا؛ در ادامه این نشست دایی یکی از تولیدکنندگان و فروشندگان فرش در اراک به تشریح ویژگیهای فرش ایران و استان مرکزی پرداخت و افزود: فرش استان مرکزی به دلیل نوع گره(گره فارسی)، نوع الیاف و رنگ طبیعی استحکام ویژهای دارد و برای بافت یک فرش 14 شغل در کنار آن تولید میشود.
وی وجه تمایز فرش ایران با دیگران فرشهای دنیا را این چنین عنوان کرد: رنگ و طرح در بافت فرش ایران از اندیشه و فرهنگی خاص تبعیت میکند و برگرفته از تاریخ، تمدن، آداب و سنن، حتی جغرافیا و آب و هواست. رنگ ها هرکدام نماد خاصی هستند به طوری که رنگ سبز نماد تداوم و زندگی است، رنگ آبی نماد آسمان، پرواز و مهر است، رنگ سفید نماد روز و رنگ سرمهای نماد شب است که در کنار هم تاریخ و باورها و اعتقادات را بیان میکنند.
دایی تصریح کرد: این خصوصیات فرش ایرانی باعث میشود که مدتها در ذهن بیننده باقی بماند و از نظر روانشناسی آرامش خاصی را به مخاطب منعکس کند.
به گزارش ایسنا؛ در این جلسه تولیدکنندگان و فروشندگان فرش استان مرکزی به بیان پیشنهادات خود برای توسعه روابط و همکاری با کشور اسلوونی پرداختند و ساشا پلکو معاون شهردار ماریبور پیشنهادی مبنی بر ایجاد نمایشگاهی مختص فرش ایرانی در اسلوونی ارائه کرد که براساس آن مکانی به صورت رایگان برای نمایش فرش ایرانی اختصاص یابد.
در پایان این نشست معاون و مشاور شهردار ماریبور از کارگاه قالی بافی شرکت سهامی فرش ایران در اراک بازدید کردند.