قیمت بازار لوازم خانگی ارزان تر از کارخانه/فروش شرایطی و چکی شد
بر خلاف سال گذشته بازار لوازم خانگی با کمبود کالا مواجه نیست و اکثر فروشندگان برای اینکه بتوانند در این شرایط خرید و فروش داشته باشند، به فروش شرایطی روی آورده اند.
به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، مدتی است بازار لوازم خانگی در رکود قرار دارد و کارخانه ها به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه قیمت کالا های خود را تا 20 درصد افزایش دادند اما این افزایش قیمت در بازار نتیجه معکوس داشته و قیمت محصولات در بازار از کارخانه ارزان تر است. به همین دلیل کارخانه ها با حجم تولید بالایی مواجه شدند که به ناچار به صورت چکی و شرایطی به بازار عرضه می شوند.
در سال گذشته بازار لوازم خانگی با کسری کالا مواجه بود و کارخانجات ها مجبور شده بودند تا فروشندگان در صف انتظار قرار دهند که با این وجود تحویل کالا با تاخیر یک الی دوماهه انجام می شد.
حتی علاوه بر فروشندگان، مردم هم برای خرید کالا باید نوبت می گرفتند تا کالا به دستشان برسد اما از اسفند سال گذشته تا آبان ماه امسال افزایش قیمتی در بازار وجود نداشته و حتی شاهد کاهش 22 درصدی قیمتها نیز هستیم.
یکی از فروشندگان لوازم خانگی از کاهش قیمت محصولات در بازار خبر داد و گفت: اسفند سال گذشته یک ظرفشویی یک برند ایرانی را 31 میلیون تومان می فروختیم اما امروز با اینکه کاهش قیمت داشتیم و قیمت آن ماشین ظرفشویی به قیمت 25 میلیون تومان رسیده اما باز هم در بازار خریدار ندارد.
این فروشنده به کاهش 20 درصدی قیمت ها در بخش کالاهای شوینده اشاره کرد و گفت: با این وجود کارخانجات با استناد به افزایش هزینه های تولید کاهش قیمت را در محصولات خود اعمال نکرده اند.
این فروشنده لوازم خانگی به عرضه کالاهای شهر لوازم خانگی در بازار امین حضور هم اشاره کرد و گفت: مردم از شهر لوازم خانگی کالا ها را به صورت شرایطی خریداری می کنند و آن را با قیمت پایین تر در بازار امین حضور می فروشند تا بتوانند از این محل به نقدینگی مورد نیاز خود دست یابند غافل از اینکه نمیدانند در نهایت باید با خرید از شهر لوازم خانگی سود بالایی را پرداخت کنند.
طبق صحبت های این فروشنده در بازار لوازم خانگی جنس به وفور یافت میشود اما نکته که باید به آن توجه کرد این است که در بین کالا های ایرانی در بازار حجم زیادی از کالا های قاچاق هم وجود دارد و در مورد همین موضوع سوالی که برای کسبه مطرح است این است چرا وقتی کسی جنس ایرانی می فروشد زیر ذره بین مسئولین نظارتی قرار دارد ولی قاچاقچی با آزادی عمل بسیار آسان جنس خود را با قیمت های سلیقه ای را در بازار به فروش می رساند و هیچ برخوردی با قاچاقچیان نمی شود و آن ها به صورت سازمان یافته اجناس خود را در بازار توزیع می کنند. به علاوه دیده شده که قیمت های کالا قاچاق از کالا های ایرانی ارزان تر است و همین موضوع باعث دلسرد شدن فروشنده کالای ایرانی از ادامه فعالیت خود می شود، چون اگر مصرف کنندگان متوجه فروش کالا های قاچاق با قیمت ارزان تر شوند مسلما سمت آن می روند درحالی که بعد از خرید کالا های قاچاق هیچ خدمات پس از فروشی ندارند و بعد از خرید قطعا خریداران با چالش های زیادی رو به رو می شوند.
طبق بررسی هایی که انجام شد امروزه بر خلاف سال گذشته بازار لوازم خانگی با کمبود کالا مواجه نیست و اکثر فروشندگان برای اینکه بتوانند در این شرایط خرید و فروش داشته باشند، به فروش شرایطی روی آورده اند اما بهتر است که در این شرایط وزارت صنعت در جلوگیری از فروش کالا های قاچاق نظارت بیشتری در بازار داشته باشد./تسنیم
انتهای پیام/