اخبار لوازم خانگی

سایه بی ثباتی بازار لوازم خانگی بر ازدواج جوانان

بازار لوازم خانگی این روزها سایه سنگین گرانی و کمبود را تحمل می کند ،فروشگاهایی که روزانه کرکره های خود را بالا زده اند تا اغلب این جواب تکراری را که موجود نیست به مشتریان بدهند و یا مشتری هایی که با دیدن قیمت ها برق از کله شان می پرد و محل را ترک می کنند.

admin | 6 سال قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، عدم توزیع لوازم خانگی داخلی علیرغم داشتن مواد اولیه با نرخ ارز دولتی،عرضه اجناس خارجی در بازار سیاه و خارج از سیستم عاملیت در کنار نگرانی مردم نسبت به افزایش قیمت، بازار اینگونه کالاها را ملتهب کرده است.

به گفته فعالان عرصه لوازم خانگی، تولیدکنندگان ایرانی علیرغم اینکه مواد اولیه برای تولید تا یکسال آینده را با نرخ ارز دولتی در انبارهایشان دارند، از توزیع جنس در بازار خودداری می کنند هرچند که هنوز کارخانه هایی وجود دارند که در این شرایط به تمام تعهدات خود پایبند هستند و حتی تولید و بکارگیری نیروی خود را افزایش داده اند تا مرهمی بر این وضعیت باشد اما تعداد این گونه شرکت ها برای ثبات بازار لوازم خانگی ایران کم است.
افزایش قیمت در ماه های اخیر، افزون بر اینکه بر بازار طلا،خودرو ،سکه، مواد خوراکی و ارز تاثیر گذاشته بازار لوازم خانگی را نیز از تبعات خود متاثر کرده است.

**ثبات، نیاز بازار لوازم خانگی
به گفته رئیس اتحادیه لوازم خانگی شیراز، بازار این لوازم در شرایط کنونی نیاز به ثبات دارد تا به آرامش برسد که برای دستیابی به این هدف باید تولیدکننده های داخلی اجناس خود را مانند روال قبل در بازار توزیع کنند و شرکت های خارجی نیز عرضه خود را در بازار تنها از طریق نمایندگی های عامل خود انجام دهند و اجناس را روانه بازار سیاه نکنند و همچنین مردم نیز از انبار کالا در منازل خودداری و کمی صبر پیشه کنند.

** سایه بی ثباتی بازار لوازم خانگی بر ازدواج جوانان
در این بین خانواده هایی که به دنبال تامین جهیزیه هستند نیز وضعیت خوبی ندارند و گاه این وضعیت به کابوسی وحشتناک برای آنها تبدیل شده است.
خانم صداقت که در سه راه نمازی شیراز مشغول بازدید از یکی از فروشگاه های لوازم خانگی است،به خبرنگار ایرنا می گوید: برای تامین جهیزیه دخترم با مشکل جدی مواجه شده ام.
صداقت ادامه داد: برای خرید کالاهای خانگی مورد نظر مانند یخچال،فریزر،لباسشوئی و … به نمایندگی های مجاز این محصولات مراجعه کردم اما این فروشگاه ها تنها به ذکر قیمت بسنده می کنند و می گویند که جنس مورد نظر را در حال حاضر ندارند.
او اضافه کرد: در حالی که نمایندگی مجاز یک برند خاص کالای مورد نظر را ندارد، فروشگاه مجاور که نمایندگی آن برند هم نیست جنس مورد نظر را دارد ولی به قیمت گاه تا دو و سه برابر قیمت نمایندگی به فروش می رساند.
او با گلایه می گوید: چگونه این همه تفاوت در بازار وجود دارد اما کسی بر فعالیت خصوصا نمایندگی ها نظارتی ندارد؟
خانم صداقت گفت: برای تهیه جهیزیه دخترم تلاش زیادی کرده ام اما تاکنون موفق به انجام آن نشده ام و از حدود 20 قلم کالایی که لازم و ضروری است تنها دو مورد آن را توانسته ام تهیه کنم.
علی حسینی یکی از فروشندگان لوازم خانگی در شیراز به خبرنگار ایرنا،می گوید: در دو ماهه گذشته هر روز شاهد افزایش قیمت ها هستیم به گونه ای که اگر امروز جنسی را با قیمتی مشخص بفروشم فردا باید حداقل یک و نیم برابر بهای آن را بدهم تا همان کالا را بخرم.
حسینی ادامه داد: علاوه بر این، کالا در بازار وجود ندارد که بخواهیم بخریم چون شرکت ها و تولیدکنندگان اظهار می کنند که تولید نداشته اند و کالایی نیز برای ارائه به فروشندگان ندارند.
او می گوید: در طول هفته گذشته به هر توزیع کننده عمده که برای خرید کالای لوازم خانگی تماس گرفتم گفت که در تعطیلات تابستانی و یا در وضعیت انبارگردانی قرار دارد و به همین علت جنسی نمی فروشد.
حقیقی یکی دیگر از فروشندگان لوازم خانگی می گوید: کالایی در بازار یافت نمی شود که فروشندگان آن را خریداری کنند و به مشتریان بفروشند.

** ناز لوازم خانگی
وی افزود: اغلب شرکت های لوازم خانگی داخلی و خارجی یا کاملا جنس نمی فروشند و یا یک دهم سفارش مغازه داران را به آنها تحویل می دهند که آن هم دو الی سه برابر قیمت سه ماه پیش و بدین صورت که ابتدا پول به حساب آنها باید واریز شود و بعد دو الی سه هفته کالا به دست فروشنده می رسد.
حقیقی با اشاره به اینکه با شرایط کنونی بازار تنها سرمایه مغازه داران روز به روز کاهش پیدا می کند ،ادامه داد: در این شرایط بسیاری از فروشندگان لوازم خانگی ترجیح می دهند اصلا جنسی نفروشند که بخواهند با این شرایط سخت و افزایش قیمت روزانه آن را جایگزین کنند. 

**مواد اولیه بسیار، توزیع قطره چکانی کالا
رئیس اتحادیه لوازم خانگی شیراز گفت: از حدود دو ماه پیش و از زمانی که بازار ارز دچار تلاطم شده شرکت ها و کارخانه های تولیدکننده لوازم خانگی داخلی، کالاهای تولیدی را بین فروشگاه ها توزیع نمی کنند و به این دلیل بازار لوازم خانگی نابسامان شده است.
علی شیرازی افزود: به جرات می گویم که شرکت های تولیدی داخلی لوازم خانگی برای تولید تا دو سال آینده نیز مواد اولیه به نرخ ارز سه هزار و 800 تومانی در اختیار دارند اما اکنون بصورت قطره چکانی کالا به بازار تزریق می کنند.
وی ادامه داد: چند شرکت تولیدکننده لوازم خانگی ایرانی در شرایط کنونی عرضه محصولات خود به بازار را تا بیش از 90 درصد کاهش داده اند و مشخص است با این وضعیت بازار نابسامان خواهد شد.
وی اضافه کرد: هرچند که هنوز تولیدکنندگان داخلی وجود دارند که علیرغم وجود مشکلات و گرانی بر تعهدات خود با فروشندگان پایبند هستند و علیرغم وجود مشکلات، کیفیت اجناس خود را کاهش نداده اند و در این شرایط نابسامانی حتی افزایش تولید نیز داشته اند و کارگران خود را نیز بیشتر کرده اند.
شیرازی در ادامه صحبت های خود دلیل اصلی عدم توزیع محصولات توسط شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی را نبود ثبات در بازار و افزایش روزانه نرخ ارز می داند و می گوید: وضعیت در بازار لوازم خانگی ملتهب است و اغلب فعالان این عرصه منتظر ثبات در بازار هستند.
وی به رشد چند برابری قیمت کالاهای خانگی در ماه های اخیر اشاره کرد و افزود: اجاق گاز یک میلیون و دویست هزار تومانی در ابتدای سال 97 اکنون به قیمت سه میلیون تومان رسیده و همچنین لباسشویی سه میلیون تومانی نرخی معادل 11 میلیون تومان پیدا کرده که عملا قدرت خرید بسیاری از مردم در این شرایط ،محدود و یا غیرممکن شده است. 

**سایه بازار سیاه
وی افزایش قیمت اجناس ایرانی در دو ماه گذشته را روی کاغذ حداقل 50 درصد عنوان کرد و اظهار داشت: اجناس خارجی نیز حدود 20 تا 30 درصد افزایش قیمت داشته اما شرکت ها کالای خود را تحویل نمایندگی های عامل و مجاز نمی دهند و محصولات را روانه بازار سیاه می کنند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی شیراز اضافه کرد: به عنوان مثال یخچال خارجی که شرکت توزیع برای مصرف کننده حدود 15 میلیون تومان قیمت گذاری کرده در نمایندگی های مجاز وجود ندارد در حالی که همان یخچال را عمده فروش های سه راه امین حضور تهران به وفور و البته به قیمت 32 میلیون تومان می فروشند و مشخص است که این فروشگاه ها جنس را از توزیع کننده اصلی آن در کشور تهیه کرده اند.
وی ادامه داد: در نتیجه اینگونه اقدامات ،اجناس لوازم خانگی خارجی عملا بیش از صد در صد در بازار افزایش قیمت پیدا کرده است.
او اظهار داشت: در گذشته نه چندان دور و تا حدود سه ماه قبل شرکت های توزیع کننده لوازم خانگی داخلی و خارجی تخفیفاتی در فروش اعمال می کردند و اغلب نیز کالا را بصورت چکی و چند ماهه و بنا به درخواست در اختیار فروشندگان قرار می دادند اما اکنون اینگونه نیست یا اعلام می کنند که جنسی برای عرضه ندارند و یا اینکه بسیار کمتر از درخواست مغازه داران و آن هم بصورت واریز نقدی کل مبلغ قبل از تحویل کالا این کار را انجام می دهند که تمام این موارد بر این وضعیت نابسامان تاثیر گذاشته و بازار را بی ثبات کرده است.

** انباری ها 
شیرازی در بخش دیگری از صحبت های خود به جوانب دیگری که به وضعیت نابسامان فعلی بازار لوازم خانگی دامن زده اشاره کرد و گفت: احتکار اصلی در حال حاضر در منازل مردم صورت گرفته بدین شکل که به دلیل افزایش قیمت مردم از ترس گرانی ها کالاهای نه چندان مورد نیاز و یا جهیزیه فرزند خود را اکنون خریداری و در منزل احتکار کرده اند در صورتی که شاید تا پنج سال آینده هم نیازی به استفاده از این کالاها ندارند.
وی ادامه داد: کالاهای زیادی در استان فارس وجود دارد که سالها است به دلیل ظن قاچاق در انبارها مانده و ترخیص نمی شود.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی شیراز افزود: حدود دو سال است که سه هزار و 224 قلم جنس خارجی متعلق به اعضا اتحادیه صنف لوازم خانگی شیراز به عنوان ظن قاچاق در انبارها مانده و تعیین تکلیف نمی شود.
شیرازی گفت: اگر این تعداد اجناس لوازم خانگی آزاد شود و به بازار استان فارس راه پیدا کند قطعا بازار آرامش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نامه نگاری های بسیاری برای بیرون آوردن کالا از این انبارها صورت گرفته ولی تاکنون این رایزنی ها بی نتیجه مانده ،عنوان کرد: این کالاها شامل انواع یخچال،فریزر،لباسشویی، ماکروفر، ظرفشویی ،کولر گازی و … می شود.
وی یکی از راه حل های ثبات بازار لوازم خانگی را تثبیت قیمت واقعی دلار دانست و افزود: تولیدکننده و فروشنده لوازم خانگی در حال حاضر با ضرر بالایی به دلیل عدم ثبات قیمت ها مواجه است.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی شیراز بیان کرد: اگر کالاهای لوازم خانگی ظن قاچاق ترخیص شود، تولیدکنندگان نیز ضمن تولید به اندازه کافی،محصولات خود را در بازار عرضه و مردم نیز صبر پیشه کنند قطعا وضعیت بازار لوازم خانگی آرامش پیدا خواهد کرد.
وی با تاکید بر این مطلب که بازار به این وضعیت نخواهد ماند و دولت حتما بازار را تثبیت خواهد کرد،گفت: امسال سال حمایت از کالا ایرانی است و در وضعیت موجود باید ضمن حمایت مردم از تولید کننده های داخلی،وزارتخانه ها نیز بسته های حمایتی برای تولیدکنندگان ایرانی در نظر بگیرند.
شیرازی اعلام کرد: در حال حاضر اتحادیه صنف لوازم خانگی شهرستان شیراز 850 عضو دارد و البته حدود 50 نفر نیز بدون پروانه در این شهرستان فعالیت می کنند که اغلب نیز در حال طی کردن مراحل دریافت پروانه کسب هستند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی شیراز گفت:از ابتدای سال جاری پنج واحد صنفی لوازم خانگی در این شهر تعطیل یا ورشکسته شده اند، مردم باید توجه داشته باشند که لوازم خانگی مورد نظر خود را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند و هرگز به تبلیغات فضاهای مجازی اطمینان نکنند./ایرنا
انتهای پیام /

نظر شما چیست؟