اخبار لوازم خانگی

واکنش تولیدکنندگان لوازم خانگی به اتهامات وارده

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، طی گزارش منتشره روز گذشته خبرگزاری خانه ملت، سخنانی از مسئولان کشور در مورد صنعت ...

بهنام وحیدی | 5 سال قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، طی گزارش منتشره روز گذشته خبرگزاری خانه ملت، سخنانی از مسئولان کشور در مورد صنعت لوازم خانگی منشر شد که با واکنش تعدادی از صنعتگران این عرصه مواج شد.

مهدی ارجمندی، رئیس هیات مدیره شرکت ویداس گفت:  شرکت ما با تمام نیرو در حال فعالیت است و نیاز بازار را تامین می کنیم. ما نه تنها تعطیلی و تعدیل نیرو نداشته ایم که با افزایش شیفت هم مواجه شده ایم ودر انتهای سال گذشته 138 نیرو داشته ام و در حال حاضر 184 نیرو داریم و در این 5 ماهه 60 نیرو به جمع تولیدی ما پیوسته است و تا دو ماه آینده نیاز به 60 نیروی دیگر احساس می شود و در حال راه اندازی واحد دوم خود هستیم.
وی افزود به دنبال کاهش قیمت ها هستیم  و حالت رقابتی خود را حفظ کرده ایم . با اطلاعی که از دوستان و همکاران دارم توانایی تامین نیاز داخلی را داریم؛ البته به اشباع نرسیده ایم و میان اشباع و تامین کردن فاصله وجود دارد.
سامی کرمانی، مدیرعامل شرکت آمویه، گفت: قبل از ماجرای تحریم هم 80 درصد واردات به کشور توجیه اقتصادی نداشت و برای مابقی نیاز داخلی، هم چنان نیازمند واردات هستیم. قسمت اعظم مواد اولیه تولید ما استیل وارداتی است و شاهد افزایش 25 برابری قیمت آن بوده ایم و  به علت بالا رفتن قیمت تمام شده داخلی، گروهی ترجیح به واردات دارند.
وی ادامه داد: به علت افزایش بسیار زیاد مواد اولیه فروش نسبت به گذشته افت داشته است، ولی 80 درصد نیاز داخلی را محصولات ایرانی تامین می کند.
به گزارش خانه ملت، پس از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، برخی تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی تنها به منافع شخصی خود توجه کرده و در غیاب رقیب و در بازار انحصاری بی توجه به منافع عمومی با کاهش تولید، قیمت‌ها را افزایش دادند؛ در حالیکه پیش از این پاشنه در مجلس و دولت را درآورده و ادعا می‌کردند توان تولید و رفع نیاز بازار داخلی را دارند، اما حال که باید وارد میدان شده و تولید را افزایش دهند از آب گل آلود ماهی گرفته و درصد جبران کاستی‌های گذشته هستند.
براساس این گزارش قیمت‌ لوازم خانگی در نیمه دوم سال گذشته افزایش چشم‌گیری پیدا کرد به گونه‌ای که مصرف‌کننده ناچار شد یخچال ۸ میلیون تومانی را با قیمت ۳۰ میلیون تومان خریداری کند.

 

برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی ارز دولتی گرفته، قیمت ها را با دلار آزاد محاسبه کردند

به زعم عبدالله رضیان عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، در سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی به تولیدکنندگان برای ثبت سفارش مواد اولیه و قطعات مورد نیاز تولید لوازم خانگی پرداخت شد. این در حالی است که عرضه این ارز در قیمت‌ لوازم خانگی مشهود نبود و قیمت‌ این محصولات براساس دلار آزاد محاسبه شد.
وی معتقد است حجم تولیدات لوازم خانگی داخلی نیاز بازار را پوشش نمی‌دهد، اگرچه در گذشته بخش عمده‌ای از لوازم خانگی وارداتی بود، اما تولیدکنندگان لوازم خانگی ادعا کردند می‌توانند لوازم خانگی مورد نیاز کشور را تولید کنند اما در این راه واماندند.

 

قیمت لوازم خانگی متناسب با ارزبری افزایش یابد

اگرچه قیمت دلار طی یک سال گذشته سه برابر شد اما افزایش چهار یا پنج برابری بهای لوازم خانگی داخلی پذیرفتنی نیست؛ چراکه برای تولید لوازم خانگی داخلی، تنها بخشی از قطعات موردنیاز از خارج وارد می شود، تولیدکننده هزینه آب، برق، گاز و دستمزد کارگران را ریالی پرداخت می‌کند در واقع باید متناسب با میزان ارزبری محصول تولیدی، قیمت لوازم خانگی افزایش پیدا می کرد.

مشکلات تولید لوازم خانگی؛ از واردات قطعات موردنیاز تولید تا جابه جایی ارز

براساس این گزارش اگرچه تحریم برای عده‌ای زمینه سوءاستفاده را فراهم کرد، اما نمی توان از مشکلات موجود در مسیر تولید نیز چشم پوشی کرد به گونه‌ای که بسیاری از تولیدکنندگان داخلی برای واردات قطعات موردنیاز تولید، جابه جایی ارز و.. با مشکل روبه رو شدند در نتیجه میزان تولید بنگاه های تولیدی کاسته شد یا در برخی موارد واحدهای تولیدی به مرز تعطیلی کشیده شدند.
در این راستا فرشاد مقیمی معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: مواد اولیه و قطعات موردنیاز تولید لوازم خانگی در حال تامین است و در صورتی که سرمایه در گردش و ارز موردنیاز واحدهای تولیدی تامین شود، لوازم خانگی داخلی جایگزین برندهای وارداتی می‌شود.
براساس این گزارش، رضا علیزاده نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی می‌گوید: کاهش واردات به واسطه مشکلات تحریم فرصت طلایی برای تولیدکنندگان داخلی است که  بتوانند بازار داخلی را به دست گیرند و با تولید کالای باکیفیت رضایت مشتری را جلب کنند.
وی معتقد است در این صنعت توجه ویژه به توسعه واحدهای تولیدی ساخت قطعات لوازم خانگی از اهمیت وافری برخوردار است و در صورت شکل گیری زنجیره تامین قطعات باکیفیت و استاندارد در داخل کشور، می‌توان امیدوار شد که واحدهای تولیدی بالادستی این صنعت می‌توانند با ضریب اطمینان بیشتر و هزینه‌های کمتری محصولات خود را تامین و روانه بازار کنند.
در این راستا مدیرکل تعزیرات استان تهران می‌گوید: اگرچه محدودیت واردات لوازم خانگی باعث افزایش قیمت شد، اما انتظار می‌رفت انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی از فرصت به وجود آمده استفاده کرده و با تامین نیاز مردم، سهم بازار را به دست گیرد؛ چراکه تولیدکنندگان گلایه‌مند بودند که ما کالای ایرانی تولید می‌کنیم، اما مردم به سراغ کالای و لوازم خانگی وارداتی می روند.
به زعم اسفنانی در شرایطی که واردات لوازم خانگی محدود شده است متاسفانه نه تنها با افزایش تولید کالای داخلی مواجه نشدیم؛ بلکه افزایش قیمت‌ها در بازار رقم خورد؛ برخی شرکت‌ها با بهانه تحریم تعطیل شدند، اما سایر شرکت‌ها که ادعا می‌کردند تحریم اثری بر تولید آنها ندارد، میزان تولید را به شدت کاهش دادند تا قیمت کالای تولیدی با وارداتی برابری کند و تمام کاستی های گذشته جبران شود که رفتار صادقانه‌ای با مردم نبود.
لازم به ذکر است که تولیدکنندگان لوازم خانگی پس از انتشار این مطالب نسبت به آن واکنش نشان دادند که در شماره های بعدی روزنامه عصر اقتصاد مشروح آن منتشر می شود./عصر اقتصاد
انتهای پیام/

نظر شما چیست؟