دستگیره های تولید شده با فناوری نانو
اخبار لوازم خانگی

موفقیت یک شرکت ایرانی در تولید دستگیره‌ها و یراق‌ها با فناوری نانو

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، یک شرکت ایرانی به کمک فناوری نانو موفق به تولید دستگیره ها و یراق های ساختمانی با ...

زهرا سیاحی | 4 سال قبل

به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران «ال کا ایران»، یک شرکت ایرانی به کمک فناوری نانو موفق به تولید دستگیره ها و یراق های ساختمانی با پوشش های نانویی شد.

یک شرکت ایرانی به عنوان یکی از تولیدکنندگان دستگیره در و یراق‌های ساختمانی اقدام به خرید یک دستگاه پوشش‌دهی در خلاء با فناوری قوس کاتدی ایرانی برای خط تولید خود کرده است.

سیستم پوشش‌دهی قوس کاتدی جهت ایجاد لایه‌های سرامیکی نانومقیاس با سختی بالا روی بسیاری از مصنوعات و قطعات صنعتی از جمله دستگیره و یراق‌آلات کاربرد دارد.

این پوشش‌ها علاوه‌ بر ایجاد سختی‌های بالا و مقاومت بسیار بالا در برابر سایش و فرسایش، دارای رنگ‌های متال‌فام هستند و می‌توانند جلوه‌ای زیبا و ماندگار به قطعات ساخته شده دهند. در مقایسه با سایر روش‌های پوشش‌دهی، یون‌های پر انرژی ایجاد شده در روش لایه‌نشانی تبخیر فیزیکی با قوس کاتدی امکان رسوب‌دهی زیرلایه در دمای کمتر را به‌وجود می‌آورند.

زیرا در این روش یون‌ها از انرژی کافی برای تشکیل یک لایه فشرده برخوردار هستند و نیازی به تأمین انرژی حرارتی به واسطه‌ گرم کردن زیرلایه نیست.

ایران یکی از کشورهای پیشرو در توسعه فناوری نانو در جهان است و همه ساله به واسطه تحقیقات دانشمندان ایرانی، گام های خوبی در این زمینه برداشته می شود چنانچه جایگاه ایران در این مقوله علمی در سطح جهانی بسیار حائز اهمیت است.

این فناوری در حقیقت رشته‌ای از دانش کاربردی و فناوری است که جستارهای گسترده‌ای را پوشش می‌دهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاه‌های در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر است.

وجه منحصر به فرد فناوری نانو داشتن عناصری به نام نانومواد و نانوساختار است. در واقع نانو تکنولوژی فهم و به‌کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستم‌هایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی عمدتاً متأثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک از خود نشان می‌دهند.

فناوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی، پدیده‌ای عظیم است که در تمامی گرایش‌های علمی راه یافته و از فناوری‌های نوینی است که با سرعت هرچه تمام تر در حال توسعه می‌باشد. از ابتدای دهه ۱۹۸۰ میلادی طراحی و ساخت ساختمان‌ها هر روزه شاهد نوآوری‌های جدیدی در زمینه مصالح کارآمد تر و پربازده تر در مقاومت، شکل‌پذیری، دوام و توانایی بیشتری نسبت به مصالح سنتی دارد.

نانوفناوری یک دانش به شدت میان‌رشته‌ای است و به رشته‌هایی چون مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیست‌شناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی و مهندسی کشاورزی نیز مربوط می‌شود. تحلیل گران بر این باورند که فناوری نانو، زیست فناوری (Biotechnology) و فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) سه قلمرو علمی هستند که انقلاب سوم صنعتی را شکل می‌دهند.

نانو تکنولوژی می‌تواند به عنوان ادامهٔ دانش کنونی به ابعاد نانو یا طرح‌ریزی دانش کنونی بر پایه‌هایی جدیدتر و امروزی‌تر باشد و فراگیرتر باشد.

ایران در زمینه تعداد پتنت‌های منتشر شده در رابطه با فناوری نانو، مقام ۲۹ را در سال ۲۰۱۲ در دنیا کسب کرد.

انتهای پیام/

نظر شما چیست؟